Ultimate magazine theme for WordPress.

„Freddy” a primit AREST PREVENTIV, dar a contestat soluția. Ce se întâmplă mai departe

0 396

Ionel Rostaș, de 42 de ani, din Huedin, zis „Freddy”, a primit arest preventiv de la judecătorii sălăjeni. Decizia dată de magistrați, marți, a fost contestată de bărbat. În 28 decembrie se judecă contestația formulată de huedinean. Șansele acestuia de a rămâne în libertate sunt mici, având în vedere că este cercetat pentru șapte infracțiuni.

Motivul pentru care bărbatului i-a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu arestul într-un centru de arestare preventivă este simplu de înțeles. În octombrie acesta a condus fără permis și a fost prins. Procurorul de caz l-a plasat sub control judiciar și i-a interzis să mai conducă. „Freddy” a condus din nou și iar a fost prins, în Huedin de această dată.

„Admite propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului preventiv formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău în dosarul penal nr. 1427/P/2020 privind pe inculpatul RI. În temeiul art. 242 alin. 3 C.pr.pen. rap. la art. 215 alin. 7 C.pr.pen. şi art. 223 alin. 2 C.pr.pen., înlocuieşte măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul RI, CNP recidivist, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de viol, prev. de art. 218 alin.1 şi alin. 3 lit. c C.pen., lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 şi 3 lit. b C.pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 C.pen., distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. rap. la art. 43 alin. 2 C.pen. şi cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., măsură luată prin Ordonanţa procurorului din data de 16.10.2020 şi prelungită prin Ordonanţa procurorului din 07.12.2020, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În temeiul art. 230 C.pr.pen., se va emite mandatul de arestare preventivă la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Constată că nu se impune stabilirea unui onorariu pentru avocatul din oficiu desemnat pentru inculpat, av. Chende Ciprian din cadrul Baroului Sălaj. În temeiul art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.12.2020, ora 18:20, în prezenţa inculpatului şi în lipsa procurorului. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 72/2020 22.12.2020”, se arată în decizia Judecătoriei Zalău.

sursa: JUDECĂTORIA ZALĂU

În 11 decembrie, „Freddy” a fost depistat în trafic, în timp ce conducea pe strada Horea din Huedin. Polițiștii l-au oprit, iar la scurt timp au constatat că acesta nu are permis de conducere. Potrivit unor surse judiciare, în urma unui test rapid a reieșit că bărbatul a consumat substanțe halucinogene. Huedineanul se afla în control judiciar, după ce în octombrie ar fi săvârșit alte cinci infracțiuni.

În octombrie, oamenii legii din Sălaj au deschis un dosar pe numele bărbatului pentru cinci infracțiuni, respectiv conducere fără permis (nu deține pentru nicio categorie), viol, lipsire de libertate, distrugere și loviri și alte violențe.

Citește și … Huedinean REȚINUT! Cercetat penal pentru cinci fapte, bărbatul a mai comis două vineri seara
Citește și … Ce spune IPJ Cluj despre reținerea lui Freddy: Manifesta un comportament suspect. Rezultatul POZITIV
Citește și … CADOUL procurorilor din Huedin pentru „Freddy”. Bărbatul este cercetat penal pentru 7 infracțiuni
Citește și … EXCLUSIV – Percheziții la Huedin într-un dosar de viol. Sunt cercetate 5 fapte, inculpatul este în libertate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.