Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO/VIDEO – Adio parcări alandala în Huedin. Ce a pregătit primăria

0 181

Primăria Huedin anunță că de la începutul anului 2018 nu vor mai fi tolerate parcările neregulamentare din oraș. Asta pentru că tot de atunci va fi funcțional parking-ul din spatele fostei unități militare din centrul orașului. În aceste momente se lucrează la parcare, urmând a fi montată și o barieră cu aparat de taxare și camere de supraveghere. Pentru acest parking se vor emite și abonamente lunare de parcare.

Parking-ul la care lucrează acum Primăria Huedin va avea peste 150 de locuri de parcare, urmând a fi inaugurat cel târziu în luna decembrie a acestui an. Locul va fi supravegheat video non-stop și iluminat pe timp de noapte. Accesul în parcare se va face în baza unui tiket emis de un aparat. La ieșirea din parking acel tiket va fi introdus în alt aparat, iar șoferul va trebui să plătească suma aferentă pentru orele de staționare. Tarifele pentru parcări urmează să fie stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Huedin.

„Siguranța rutieră este o prioritate pentru noi. Nu vom mai tolera autovehicule parcate pe carosabil, în zona trecerilor de pietoni și în locuri nepermise. Pe lângă faptul că autoturismele parcate neregulamentar îngreunează circulație rutieră, acestea scad extrem de mult vizibilitatea la trecerile pentru pietoni. Din momentul în care parking-ul va fi gata, toleranța față de șoferii care parchează aiurea va fi zero. Având locuri de parcare libere, oamenii trebuie să înțeleagă și să parcheze acolo. În caz contrar se va trece la sancțiuni, fără excepții”, spune răspicat Gheorghe Călătan, șeful Poliției Locale Huedin.

În acest parking cetățenii din zonă vor avea posibilitatea de a-și achiziționa abonamente lunare pentru locurile de parcare.

„Orașul nostru se dezvoltă, în funcție de posibilitățile materiale și resursele financiare de care dispunem. Construirea acestui parking a fost absolut necesară și spun asta pentru că am avut solicitări din partea cetățenilor din zonă care doreau să-și parcheze autoturismele în mod civilizat și în siguranță. Pe lângă parcările stradale, acest nou amplasament vine și în sprijinul oamenilor care în fiecare zi de marți ajung la piață. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să parcheze pe unde apucă, ci își vor putea lăsa autoturismele în parking. În acest loc de parcare se vor putea achiziționa și abonamente lunare/anuale de parcare. Vom comunica în timp util care este procedura de achiziție a abonamentelor”, spune Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.