Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – WC-ul controversat din Huedin, votat de consilierii tuturor partidelor din CL Huedin

0 2.144

Consiliul Local Huedin, prin consilieri, a hotărât în bugetul din anul 2018 realizarea unui grup sanitar în Huedin. Valoarea proiectului este de 120.000 de euro, enorm de mult. Suprafața grupului sanitar este de 153 de metri pătrați, iar taxa de intrare este de 1 leu. Mai jos vă spunem cum s-a realizat acest proiect foarte controversat. În orașul Huedin nu a existat o toaletă publică, astfel că oamenii își făceau nevoile pe unde apucau, după cum veți vedea într-o imagine surprinsă de un cetățean. Explicațiile primarului Mircea Moroșan, în acest articol.

Consilierii Partidului Național Liberal (PNL), ai Partidului Social Democrat (PSD), ai Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), ai Partidului Civic Maghiar (PCM) și independentul Horea Dorin Matiș sunt cei care au avizat proiectul. Proiectul de 120.000 de euro a fost votat în anul 2018 și inaugurat la începutul lunii mai 2019.

Iată compartimentarea:

  • grup sanitar pentru femei – 5 cabine şi 3 lavoare
  • grup sanitar pentru bărbaţi – 3 cabine, 3 pisoare şi două lavoare
  • grup sanitar pentru persoane cu handicap
  • o încăpere pentru mame și copii
  • o cameră de control acces/taxare
  • o magazie
  • un coridor
  • o zonă de acces pentru persoanele cu handicap.

Orașul Huedin nu a avut nicio toaletă publică până acum, iar oamenii își făceau nevoie în parcuri, locuri publice sau localuri. În zilele de marți, oamenii adunați la piață nu aveau unde să își facă nevoile.

Cetățean surprins în timp ce urina pe statuia lui Horea din centrul orașului Huedin. Imagine din luna aprilie, trimisă de un cititor indignat de gestul bărbatului.

Primarul Mircea Moroşan, pune preţul mare pe seama TVA-ului, a costurilor de proiectare, avize, racorduri de apă.

„Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 400.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier”, a spus Moroșan pentru Adevărul.ro.

Mircea Moroșan a precizat că s-a organizat licitaţie, au participat 3 firme şi a fost aleasă oferta cea mai bună.

foto principală: Horea Dorin Matiș

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.