Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO/VIDEO – Șantaj și camătă la Aghireșu. Un individ a fost reținut după ce a fost prins în flagrant

0 5.560

Un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă a fost identificat și reținut 24 de ore în urma unei acțiuni de prindere în flagrant, organizată de polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin.

La data de 18 februarie, polițiștii clujeni au reținut un bărbat, de 47 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunilor de şantaj şi camătă.

“Din cercetări a reieșit că în perioada iunie 2019 – ianuarie 2020 cel în cauză ar fi dat unui bărbat de 57 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani în euro și lei. Acesta ar fi perceput o dobândă substanțială din suma acordată, iar în urma unui împrumut efectuat în cursul lunii decembrie 2019, pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celui împrumutat un  autoturismul personal, marca BMW.

Ulterior, persoana ar fi restituit suma împrumutată, însă bărbatul de 47 de ani, din comuna Aghireșu, a refuzat să-i restituie autoturismul, solicitând remiterea sumei de 3.000 euro cu titlu de dobândă și penalități pentru depășirea termenului fixat restituirii sumei împrumutate.

În vederea documentării activității infracţionale a bărbatului, în cursul zilei de ieri 18 februarie a.c., cel în cauză a fost prins în flagrant imediat după ce a încasat 1.600 lei, sumă de bani pusă în prealabil la dispoziția  polițiștilor pentru marcarea bancnotelor cu substanțe specifice, de la bărbatul care a împrumutat banii, cu scopul de a-și diminua datoria și de a reintra în posesia autoturismului lăsat drept garanție.

Flagrantul a fost realizat în jurul orei 13.40, pe raza comunei Aghireșu, județul Cluj, de către polițiștii însoțiți de procurorul de caz, momentul în care bărbatul de de 47 de ani, din comuna Aghireșu a încasat suma de 1600 lei de la bărbatul de 57 de ani”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

În urma controlului corporal efectuat bărbatului, suma de bani care a fost anterior marcată, respectiv capcanată a fost găsită asupra acestuia, în buzunarul hainei.

Cercetările sunt continuate sub  aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.