Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO/VIDEO – Podul provizoriu de la Valea Drăganului, distrus de o „viitură” potrivit autorităților. Oamenii vorbesc de proastă execuție și de tonaj greu

0 1.797

Podul peste Crișul Repede, cel provizoriu, situat la intrare în localitatea Valea Drăganului, a fost distrus joi seara de o viitură, după cum spun autoritățile. Oficialii nu au pomenit nici de tonajul greu și nici de o proastă execuție, chiar și așa provizorie, cunoscând zona și efectele vremii. Principalul pod a fost distrus de muncitori în 4 mai 2020, atunci când au săpat la stâlpul central de susținere, iar construcția s-a prăbușit pe jumătate.

Joi seara, podul provizoriu a fost luat de ape, după cum spun autoritățile. Unii localnici, la schimb, vorbesc despre mașinile de mare tonaj care au trecut peste el și l-au șubrezit. De altfel, aceiași oameni acuză că pasajul a fost făcut de mântuială, deși se știa că vine vara, iar Crișul Repede crește în debit atunci când plouă.

Contactat, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a comunicat, de la colegul de partid citire, primarul Gheorghe Boca, că o viitură ar fi cauza surpării podului provizoriu.

Pentru distrugerea podului vechi, din 4 mai până azi, nu au fost găsiți vinovați. Asta deși la momentul respectiv au existat declarații publice, ale oficialilor, din care aflam că responsabilii vor fi identificați în cel mai scurt timp. După aproape o lună și jumătate, liniște.

Oamenii din Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului sunt din nou izolați până la găsirea unei soluții. O variantă salvatoare ar fi ocolirea pe un drum forestier sau pe o altă rută, adică aproximativ 50 de kilometri în plus.

Citește și … VIDEO – Podul distrus la Valea Drăganului de către muncitori a fost înlocuit cu unul provizoriu
Citește și … VIDEO – Podul peste Crișul Repede, care leagă Valea Drăganului de Poieni, DISTRUS de muncitorii care trebuiau să-l consolideze

final-articol

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.