Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO/VIDEO – Opt familii din Cetatea Veche trăiesc în fiecare zi un calvar. Disperată, o femeie și-a făcut șanț în jurul casei

0 1.072

Pentru 8 familii din cartierul huedinean Cetatea Veche orice ieșire din curte înseamnă o adevărată aventură. Apele pluviale se scurg parțial de pe drumul principal pe cel secundar, făcând accesul aproape imposibil. Rigolele făcute de angajații care au construit noul drum duc și spre grădina unei femei. Aceasta a fost nevoită să-și sape un șanț în jurul casei. Asta pentru a evita inundarea, din nou, a beciului.

Încă de la finalizarea noului drum, spune o localnică, au început problemele. După fiecare ploaie sau acumulare de apă, în șanțurile făcute de muncitori, grădina ei este inundată și drumul de acces devine aproape impracticabil.

morosan-300×250

Citește și … Primarul Moroșan a trimis echipă de control în Cetatea Veche, după reclamația unei femei. Ce s-a constatat și ce măsuri se pot lua

„Muncitorii au făcut șanțurile în așa fel încât toată apa vine la mine în grădină. Azi toamnă, când erau ploile, mi-a fost inundat beciul pentru că toată apa scursă de pe versanți și drumul principal a ajuns la mine în curte. Am fost nevoită să îmi fac un șanț în jurul casei pentru a o proteja. Acum e înghețat totul, dar temperaturile cresc din nou și vom avea aceleași probleme”, ne spune Elvira Lucica Răcășan.

Femeia susține că a anunțat autoritățile locale de această situație însă nu a primit un răspuns.

Alte 7 familii se confruntă cu probleme din cauza canalizării. Apele pluviale ajung și pe drumul de acces, făcându-l aproape impracticabil. În situații de urgență, spun oamenii, există posibilitatea ca echipajele de prim ajutor să rămână împotmolite.

Primarul Mircea Moroșan spune că va trimite o echipă în teren pentru a evalua situația.

„Zilele următoare voi trimite în Cetatea Veche o echipă pentru a evalua situația semnalată. În funcție de rezultatele verificărilor din teren voi dispune măsuri de înlăturare a eventualilor factori de disconfort. Deocamdată nu putem discuta despre lucrări ample pentru că nu avem bugetul pe anul acesta. Prima dată se face bugetul la nivel național apoi la nivel local”, precizează primarul Mircea Moroșan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.