Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO/VIDEO – Hajdúszoboszló, întotdeauna o destinație de vacanță la îndemâna românilor

0 1.256

Hajdúszoboszló este poziţionat în Europa Centrală, în partea estică a Ungariei. Oraşul se află în imediata vecinătate a renumitei puste din Europa, Hortobágy şi a vibrantului oraş Debreţin, la 220 km de Budapesta. Dispune de facilităţi excelente de transport; este uşor accesibil  prin intermediul autostrăzilor, a căii ferate, precum şi cu avionul, pe ruta Budapesta – Debreţin. Peste 40.000 de români aleg anual să își petreacă timpul liber la Hajdúszoboszló. Tarifele la cazare sunt între 10 euro/persoană/noapte la o casă privată și pot ajunge până la 60 de euro/persoană/noapte, la hotel de 4*, dar cu demipensiune și acces la piscine. Mâncarea are tarife similare cu cele din România.

AVOCAT

Fiind aproape de  graniţa cu România vă prezentăm distanţele dintre localităţi:

Hajdúszoboszló – Oradea 73 km

Hajdúszoboszló – Baia Mare 191 km

Hajdúszoboszló – Satu Mare 125 km

Hajdúszoboszló – Cluj-Napoca 224 km

Hajdúszoboszló – Timișoara  241 km

Primul document scris al aşezământului datează din 1075, din timpul regelui Géza I. Într-o scrisoare de donaţie din 2 septembrie 1606 Bocskai István a dat locuinţa în  Szoboszló la 700 de dorobanţi. În urma unor foraje conduse de Francisc Pávai Vajna în anul 1925, a ţâşnit apa termală de 73 grade Celsius. Acest dar neaşteptat a hotărât principala linie de  dezvoltare a oraşului.

De efectele apei  ce conţine iod,  săruri se pot bucura deja de mai mult de nouă decenii şi oaspeţii  care vizitează oraşul. Bazându-se pe apa termală cu renume european în băile reînnoite în anul 1999, se oferă în jur de 40 de tratamente medicale. Apa termală este adecvată pentru boli reumatice, ginecologice, precum şi pentru cure suplimentare după traumatisme şi tratamente post-operatorii.

În zilele noastre, cel mai mare complex balnear din Europa – Hungarospa – cu celebrele sale  Băi Termale, ştrand, Aquapark şi Aqua-Palace oferă aventuri de neuitat pe tot parcursul anului pentru oaspeţii veniţi, familiile cu copii mici şi mari, în scop de recuperare şi recreere.

Hajdúszoboszló este oficial clasificată drept o staţiune balneară de excepţie a Ungariei. Pe lângă facilităţile sale binecunoscute, festivalurile de vară, atmosfera prietenoasă a oraşului, apropierea faţă de Hortobágy, pusta maghiară / patrimoniu UNESCO /şi Debreţin, precum şi  numeroasele atracţii naturale şi arhitecturale din zonă, oferă oaspeţilor posibilitatea de a avea o vacanţă completă. Inima tuturor activităţilor de tratament, wellness şi agrement din Hajdúszoboszló este apa. Aici se află cel mai mare complex balnear din Europa, rezultat al dezvoltării continue a localităţii, care a crescut dintr-un mic orăşel în cea mai vizitată destinaţie după Budapesta, cu  1.327.377 nopţi petrecute în staţiune ( 2018. )

Gama variată a restaurantelor cu terase, cu muzică, garantează experiențele culinare oaspeţilor săi. Cavalcada programelor culturale, sportive şi de timp liber îmbogăţesc cu noi impresii vizitatorii. Sunt foarte populare festivalurile gastronomice, anual seria evenimentelor în aer liber fiind deschisă în luna mai de Festivalul Berii şi Grătarului, sezonul fiind închis de Festivalul Vinului şi al Alimentelor Bio, organizat în septembrie de către Asociaţia Hotelierilor din Hajdúszoboszló.

Muzeul Bocskai István, Muzeul Internaţional Modern, Casa olarilor, case populare, biserici, statui, precum faimoasa Colecţie  de clopote Obrozil pot fi vizitate tot anul.

Nu trebuie să uităm nici Debreţin şi Hortobágy, precum şi obiectivele turistice oferite de aşezările mai mici din jur. Acestea pot completa sejurul în oraşul balnear cu excursii turistice în aceste zone.

Multe persoane – dincolo de tratament – sunt interesate de programele culturale, – recreere, – agrement şi de cunoaşterea tradiţiilor şi moştenirilor naturale ale zonei.

 „Triunghiul de Aur”, după cum mai este cunoscută regiunea delimitată de Hajdúszoboszló, Hortobágy şi Debreţin, aşteaptă oaspeţii cu o ofertă turistică ce va satisface toate tipurile de pasiuni.

Turiştii care vizitează oraşul Hajdúszoboszló  au la dispoziţie cu o gamă variată de oferte de cazare :  30 de hoteluri, 24 de pensiuni, 1500 de case private și 2 campinguri ce asigură odihnă într-o atmosferă plăcută.

Informaţii utile: www. https://www.hungarospa.hu/ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.