Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO/VIDEO – Drumul din Cetatea Veche, inaugurat! Zona este superbă și are un potențial turistic URIAȘ. Reacția oamenilor

0 536

Cartierul Cetatea Veche din Huedin, Bolic cum îl știu unii, poate fi vizitat acum de toată lumea. Drumul a fost modernizat de către Primăria Huedin, iar zona are un potențial turistic uriaș. Un paradis verde care așteaptă să fie explorat. Și calitatea vieții a aproximativ 180 de persoane crește odată cu noua infrastructură. Localnicii din acest cartier sunt încântați de noul drum, care până nu de mult era din pământ și piatră.

Aproximativ 13 kilometri de drum au construit autoritățile locale în Cetatea Veche, cu rigole betonate, poduri și podețe. Calea de rulare șerpuiește printr-un peisaj de vis. Începe aproape de capătul străzii Fildului, traversează dealuri și cartierul Cetatea Veche și se termină în DN1 E60, la ieșirea din Huedin spre Oradea.

De această investiție vor beneficia direct cele aproximativ 180 de persoane care locuiesc în acest cătun, toți locuitorii orașului Huedin, cât și turiștii care ne vizitează și pentru care accesul în această zona minunată va fi de acum înainte mult mai facil, a spus primarul Mircea Moroșan.

Pe lângă asfalt, oamenii din Cetatea Veche au și apă curentă. Cea mai mare provocare rămâne sistemul de canalizare, asta pentru că zona este foarte întinsă și casele sunt răsfirate. Reprezentanții Companiei de Apă susțin că unica soluție ar fi înființarea unor bazine vidanjabile comune, iar gospodăriile să fie racordate la ele. Ar exista și un proiect în acest sens, tocmai pentru ca în viitor confortul localnicilor de aici să crească.

Cu o cale de acces ușoară și bună, cu apă curentă și electricitate, nu este exclus ca în viitor să vedem cum se dezvoltă rapid acest cartier plin de verdeață și peisaje frumoase.

Valoarea proiectului este de 10.115.791,19 lei.

MATERIAL VIDEO REALIZAT LA INAUGURAREA DRUMULUI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.