Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – „Trenul lui Moș Crăciun” a ajuns la Bucea, comuna Negreni. Zeci de copii instituționalizați s-au bucurat de cadouri și o excursie. Gazdele i-au primit cu bunătăți locale și recitaluri

0 1.294

Aproximativ 60 de copii instituționalizați s-au bucurat sâmbătă de multe cadouri și o excursie cu Moș Crăciun. Ei au călătorit cu „Trenul lui Moș Crăciun” de la Oradea la Bucea, în comuna Negreni, și retur. Copilașii, mai puțin norocoși în viață, au fost primiți la Bucea cu bunătăți locale și recitaluri de colinde. Și copiii din Bucea au primit cadouri de la Moș Crăciun.

Cei mici, de la o casă de tip familial din Oradea, au fost aduși la Bucea cu un tren special, decorat cu elemente de sărbătoare. În drum spre Bucea, ei au primit cadouri de la Moș Crăciun și cei doi spiriduși ai săi. Ajunși în satul clujean, aceștia au fost întâmpinați de oamenii locului, în frunte cu preotul Mircea Dejeu. Copilașii satului au fost îmbrăcați în costume populare.

Din Gara Piatra Craiului s-a format o coloană, care s-a îndreptat spre Biserica Ortodoxă Bucea (nouă). După ce a fost vizitat lăcașul de cult, invitații și gazdele au mers la Muzeul Satului Bucea. După ce au bifat și acest obiectiv, cu toții au vizitat biserica din lemn din localitate, construită la 1791, care este și monument istoric.

„Pentru copilașii din Oradea a fost o excursie și o bucurie de a vedea lucruri noi și a interacționa cu alți copii. Trenul a sosit la 11:00 și a avut plecare spre Oradea la ora 14:00. În acest interval, Moșul le-a oferit cadouri și copiilor din Bucea, fiind vorba despre dulciuri și jucării”, spune preotul Mircea Dejeu.

Oaspeții au fost așteptați cu bunătăți locale, pregătite de către părinții copiilor din sat. Au fost pregătite plăcinte și prăjituri pentru toți cei prezenți la întâlnire.

„În jurul prânzului am coborât cu toții la Casa de Cultură Bucea, unde copiii din Bucea, din clasele I-IV, au pregătit un program de colinde și poezii pentru invitați. În încheierea programului, Grupul Vocal Bărbătesc „Craii Măgurii” a susținut un recital de colinde. Și cei de la Oradea au venit cu un grup de colindători, condus de preotul Călin Pădurean”, spune preotul din Bucea, Mircea Dejeu.

Ajutoarele Moșului au fost Iulian Gaga, proprietarul InterRegional Călători și Rotary Oradea. Copilașii din Oradea au fost însoțiți de preotul Călin Pădurean din Șuști, Bihor. Gazdă la Bucea a fost preotul Mircea Dejeu. În această formulă, ajutoarele lui Moș Crăciun au mai venit în sprijinul oamenilor din Bucea și încă vor să mai vină.

În această iarnă, în Bucea urmează să primească încălțăminte aproximativ 60-70 de copii și adulți cu posibilități materiale reduse, spune părintele Dejeu.

Fotografii realizate de Lonay Arthur pentru Parohia Ortodoxa Bucea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.