Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Tineri arestați de Judecătoria Huedin după ce au spart o sală de jocuri și au furat seiful cu toți banii

0 1.166

Judecătoria Huedin a arestat preventiv, miercuri, doi tineri din Florești. Pe un altul, tot din Florești, l-au plasat sub control judiciar. Primii doi sunt acuzați că au spart sala de jocuri Infinity Gilău, iar cel de-al treilea este complice. Cei trei tineri sunt TRIFA FLORIAN DAN – autor furt, HOCA PETRICĂ ŞERBAN – autor furt, HOCA ALEXANDRU – complice furt.

În fapt, în noaptea de 24/25 martie, cei în cauză, prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta sălii de jocuri Infinity din localitatea Gilău, de unde ar fi sustras o cutie metalică tip seif în interiorul căruia se afla suma de aproximativ 18.000 de lei.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate pe strada Colonia Nouă din Florești au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, atât seiful cât și suma de 7.260 de lei și 100 de euro, fiind recuperat parte din prejudiciul creat.

Totodată, în urma activităților informativ-operative și a cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că în activitate infracțională, alături de cei doi, ar fi participat un alt tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Florești, față de acesta fiind extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Față de cei trei a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Judecătoria Huedin i-a arestat preventiv pe autorii furtului, iar pe complice l-au plasat sub control judiciar.

SOLUȚIA JUDECĂTORIEI HUEDIN DIN 31 MARTIE 2021

În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 raportat la art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin formulată în dosarul de urmărire penală nr. 225/P/2021 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului TRIFA FLORIAN DAN cu date personale, pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.03.2021 şi până la data de 29.04.2021 inclusiv.

În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 raportat la art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin formulată în dosarul de urmărire penală nr. 225/P/2021 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului HOCA PETRICĂ ŞERBAN cu date personale, pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.03.2021 şi până la data de 29.04.2021 inclusiv.

În temeiul art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin formulată în dosarul de urmărire penală nr. 225/P/2021, în privinţa inculpatului HOCA ALEXANDRU. În temeiul art. 227 alin. 2, raportat la art. 202 alin. 4 lit. b, art. 211, art. 215 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul HOCA ALEXANDRU cu date personale, pentru săvârşirea infracțiunii de instigare la furt calificat, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 31.03.2021 şi până la data de 29.04.2021 inclusiv.

În temeiul art. 215, alin. 1 din Codul de procedură penală, stabileşte în sarcina inculpatului următoarele obligaţii:

  • să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
  • să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
  • să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a şi d din Codul de procedură penală, stabileşte în sarcina inculpatului următoarele obligaţii:
    -de a nu părăsi comuna F, jud. C, fără încuviinţarea prealabilă a organelor de urmărire penală; – de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect pe nicio cale cu inculpaţii TFD şi HPŞ.

Supravegherea respectării obligaţiilor care-i revin inculpatului pe durata controlului judiciar se va realiza de către secţia 6 Poliţie Rurală F.

În temeiul art. 215, alin. 3 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În temeiul art. 227 alin. 1 din Codul penal, dispune punerea în libertate a inculpatului Hoca Alexandru dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză (dispoziţie executorie de la pronunţare).

Onorariul avocatului din oficiu FMF, în cuantum de 313 lei pentru inculpatul TFD, conform delegaţiei fn/31.03.2021, onorariul avocatului din oficiu GFP, în cuantum de 313 lei pentru inculpatul HPŞ, conform delegaţiei fn/31.03.2021 şi onorariul avocatului din oficiu LM, în cuantum de 313 lei pentru inculpatul HA, conform delegaţiei fn/31.03.2021 se vor elibera din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei.

În temeiul art. 275 alin. 3 NCPP, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, care se depune la Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin. Dată şi pronunţată în Camera de consiliu azi, 31.03.2021, ora 13,30, în prezenţa procurorului, a inculpatului şi a apărătorului din oficiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.