Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Surse: Cine va fi noul prim procuror al P.J. Huedin

0 901

Odată cu plecarea actualului prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, George Ion Pop, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii trebuie să voteze delegarea unui alt procuror la conducerea instituției. Surse din cadrul C.S.M. au dezvăluit pentru INFO Huedin cine este procurorul propus de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru preluarea conducerii P.J. Huedin.

Citește și … E oficial! Mihaela Cojocaru preia conducerea PJ Huedin

PRIMA FEMEIE PRIM PROCUROR LA HUEDIN

Din patru procurori, la Huedin rămân trei începând cu data de 1 iulie, odată cu plecarea lui George Ion Pop la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Dintre fostul prim procuror (actual procuror) Petru Secan, actual procuror Adrian Drăgan și actual procuror Mihaela Magdalena Cojocaru, P.C.A. Cluj a ales să o propună la C.S.M. pe Mihaela Magdalena Cojocaru.

„Doamna Mihaela Magdalena Cojocaru va fi următorul prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Dânsa a fost propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, evident cu acordul doamnei procuror. Delegarea pentru funcția de conducere va fi pe o perioadă determinată – până la organizarea concursului. Concursul va fi organizat în toamnă, cel mai probabil”, precizează surse din cadrul C.S.M..

procuror Mihaela Cojocaru

Membrii Secției pentru procurori, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, urmează să voteze delegarea procurorului Cojocaru. Sunt rare situațiile în care un procuror nu este delegat.

Astfel, după vot, începând cu luna iulie, Mihaela Magdalena Cojocaru va primi funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Potrivit acelorași surse, Petru Secan nu ar mai putea ocupa funcția de prim procuror al parchetului, iar Adrian Drăgan nu ar putea fi propus încă pentru o astfel de funcție din cauza experienței relativ scurte în Ministerul Public.

CUM ESTE VĂZUTĂ MIHAELA COJOCARU

Mihaela Cojocaru este privită drept un magistrat cu experiență, atât de către justițiabili cât și de către organele de poliție judiciară. Per total, magistratul procuror se bucură de o reputație bună și în plus cunoaște specificul zonei.

Procurorul a finalizat cu brio unul, poate, dintre cele mai complicate dosare avute în lucru. Furtul de 80.000 de euro din casa omului de afaceri Gheorghe Rauca. Cei doi inculpați – Ciasar Vasile Ștefan, acuzat de furt calificat și Todor Manuel, acuzat de complicitate la furt calificat, au fost trimiși în judecată. Dosarul se judecă și în prezent la Judecătoria Huedin. Următorul termen de judecată este în septembrie, după vacanța judecătorească.

Oricât de bun ai fi în profesie, nu au cum să-ți reușească toate. În această situație este și Mihaela Cojocaru. Magistratul procuror s-a pricopsit cu două dosare celebre unde nu există niciun autor tras la răspundere.

În septembrie 2017, hoții au plecat cu 8.000 de lei și bijuterii în valoare de 62.000 de lei din casa patroanei Hotelului Montana Huedin – Angela Dinea. Autorii nu au fost identificați.

În octombrie 2017, locuința lui Lucian Giurgiuman, directorul firmei Grandemar, cea care deține carierele de piatră din comuna Poieni, a fost prădată de hoți. O primă evaluare arăta că autorii ar fi sustras din casa lui Giurgiuman suma de 9.000 de lei și bijuterii. Nici în acest caz făptașii nu au fost pedepsiți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.