Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Schimbări în Huedin. De azi s-au pus autoritățile pe treabă

0 285

Primăria Huedin anunță că începând de astăzi, 24 august 2017, amenajează parcări în mai multe locații din oraș. Se trasează marcaje la noile parkinguri din oraș, iar șoferii vor plăti în viitorul apropiat o taxă modică pentru fiecare oră de staționare cu mașina. Amenajate vor fi și parcările de reședință, cele pe care cetățenii le vor putea închiria la fiecare început de an. Și marcajele de la trecerile de pietoni vor fi refăcute.

Începând de astăzi autoritățile locale vor trasa liniile care delimitează locurile de parcare de pe strada Avram Iancu, în fața Primăriei Huedin, strada Republicii numărul 8, în zona Policlinicii Huedin, după care se vor trasa trecerile de pietoni de pe strada Gării și strada Spitalului.

Șeful Poliției Locale Huedin, Gheorghe Călătan, tună și fulgeră când aude de trecerile de pietoni de pe DN1 E60. Întrebat de reporterii Info Huedin de ce nu se trasează și trecerea de pietoni din zona Profi, de pe strada Protopop Aurel Munteanu, acesta spune că nu poate efectua lucrări pe drumul european.

„Siguranța cetățeanului e cea mai importantă pentru noi. Cei de la Drumuri Naționale trebuiau să refacă marcajele pietonale, trecerile de pietoni din Huedin, de pe DN1 E60. Aceste marcaje trebuie refăcute anual în mai și octombrie. Desigur, în mai nu au fost refăcute. Le-am solicitat acord să trasăm noi trecerile de pietoni, să nu mai existe treceri de pietoni șterse și fără vizibilitate, dar ne-au solicitat să facem tot felul de demersuri aproape imposibile, asta în ideea de a trage de timp cât mai mult. Noi vrem să le trasăm și să achităm de la bugetul local, dar nu avem acord de la Drumurile Naționale și suntem legați de mâini și de picioare. Dacă ei nu fac nimic, noi nu avem cadru legal să facem”, spune Gheorghe Călătan.

O astfel de trecere pentru pietoni, fără marcaje, se găsește pe strada Protopop Aurel Munteanu, în zona Profi. Info Huedin a scris despre problemă la începutul lunii iulie. Cu toate că autoritățile locale le-au solicitat celor de la Drumuri Naționale să refacă marcajul, cei de la București încă nu au mișcat un deget.

Citește și … FOTO – Pericol de moarte pe strada Protopop Aurel Munteanu

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.