Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – SCANDAL în ședința Consiliului Local Huedin. Primarul Moroșan a bătut cu pumnul în masă

0 370

Ședința de marți din Consiliul Local Huedin a fost una cu scântei. Primarul Mircea Moroșan s-a enervat și i-a pus la respect pe consilierii locali. În timp ce unii consilieri se poziționau împotriva Primăriei Huedin, alții au încercat pe cât posibil să domolească spiritele. Două dintre subiectele zilei au fost fierbinți.

Mircea Moroșan i-a cerut directorului firmei care se ocupă de termoficarea orașului, Martin Bikfalvi, să garanteze în fața consilierilor locali că cetățenii Huedinului nu vor avea probleme cu căldura, așa cum s-a întâmplat în alți ani.

Mircea Moroșan – centru

„Vă rog să spuneți de față cu toți consilierii locali dacă vor fi probleme cu încălzirea în această iarnă. Nu vreau ca peste o lună să fie probleme și toate să se spargă în capul meu. Consilierii locali trebuie să se responsabilizeze și ei, să ia act de promisiunea dumneavoastră, nu să vină și să dea vina pe mine. Garantați că nu vor fi probleme?”, l-a întrebat Mircea Moroșan, răspicat, pe Martin Bikfalvi, directorul firmei care se ocupă de termoficare. Totodată, edilul Huedinului a vrut să se asigure că promisiunea făcută de Martin Bikfalvi va fi recepționată bine de consilierii locali.

Martin Bikfalvi

„Din punctul nostru de vedere nu vor fi probleme”, a răspuns Martin Bikfalvi, (foto dreapta) directorul firmei care asigură agentul termic în caloriferele oamenilor din Huedin și din instituțiile publice locale.

Tot în cadrul discuției dintre primarul Moroșan și Bikfalvi, cei prezenți la ședință au avut posibilitatea de a afla că în acest an încălzirea se va face din știuleți de porumb combinați cu tocătură – rumeguș, iar prețul pe gigacalorie rămâne cel de anul trecut și în această iarnă.

După acest episod a urmat un altul și mai tensionat. Biro Lajos, consilier local din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) i-a reproșat edilului că cimitirul reformat din Huedin nu a fost curățat de Primăria Huedin, după furtuna din 17 septembrie, care a pus la pământ mai mulți arbori și cruci.

„Noi am cerut de la Biserica Reformată acel cimitir să ni-l dea în administrare, să-l putem întreține și să investim în el, dar ne-am lovit de un refuz. Ori, acum, să veniți dumneavoastră cu remarca asta, că nu am făcut curățenie, mi se pare deplasat. Acel cimitir nu este în administrarea Primăriei Huedin și nu ar trebui să vă ajutăm cu nimic. Noi v-am ajutat și vă ajutăm cât putem, dar deja întreceți orice limită cu cerințele. De ce nu ați mers dumneavoastră să dați o mână de ajutor, nu să veniți și să reproșați primăriei că nu a făcut ceva, ce oricum nu intra în aria de competență a primăriei”, a spus-o pe un ton ridicat Mircea Moroșan, primarul Huedinului.

Cum ședința era pe final, spiritele s-au încins și mai tare, iar președintele ședinței, la cererea consilierilor, a declarat sesiunea de vot închisă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.