Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Primele roșii bio românești, livrate pe piața Clujului de o firmă cu sere în Căpușu Mare

0 1.198

Derularea programului guvernamental de sprijin ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, mai cunoscut publicului larg sub denumirea ”Programul tomate românești”, își arată roadele și în județul Cluj.

Este vorba de primele 400 kg de tomate livrate pe piața municipiului Cluj-Napoca de către SC Bio Culture SRL, care deține 8.000 de metri pătrați de sere în localitatea Căpușu Mare.

Așa cum obișnuiește să afirme Alina Nedeluș, administratorul societății, SC Bio Culture SRL este compania care și-a propus să se impună pe piața legumelor proaspete cu o producție bazată pe calitate. Pentru a consfinți acest crez, societatea a obținut certificarea de fermă ecologică încă din anul 2018.

Primele roșii livrate pieței sunt din soiul Cherry și se găsesc ambalate în caserole de 0,5 kg în lanțul de magazine Carrefour.

Reamintim pe această cale condițiile de participare a producătorilor agricoli la acest program: să cultive cu tomate minim 1.000 de metri pătrați de spații protejate (sere sau solarii) și să obțină o producție minimă de 2 kg tomate/mp (respectiv minim 2.000 kg), pe care să le valorifice pe piață în perioada ianuarie-mai (ciclul I) sau 1 noiembrie – 20 decembrie, inclusiv (ciclul II).

Cererile de înscriere în program (formular-tip) se depun la direcțiile pentru agricultură județene, astfel:

–  până pe data de 20 martie 2019 (inclusiv): beneficiarii care valorifică producția în ciclul I;

–  până pe data de 15 septembrie 2019 (inclusiv): beneficiarii care valorifică producția în ciclul II.

Suma alocată Programului la nivel național pentru anul 2019 este de 233,19 milioane lei (echivalentul a 50 milioane euro, cu 10 milioane de euro mai mult decât în anul 2018) și provine din bugetul național.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.