Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Peste 100 de amenzi într-o singură zi și material lemnos confiscat

0 1.390

La data de 13 aprilie, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au desfășurat o acțiune cu scopul impunerii respectării măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și combaterii pricipalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Cu ocazia activităților desfășurate au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale.

Astfel, pentru nerespectarea normelor în vigoare pe perioada stării de alertă au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, iar pentru abateri de la normele de circulație rutieră au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002R, fiind totodată retrase 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, în jurul orei 19.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Caraș-Severin, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Stadionului din orașul Huedin, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deținea permis de conducere.

Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Totodată, a fost realizat un control în zona de competență teritorială a Secției 8 Poliție Rurală, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, pe linia exploatării materialelor lemnoase.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în urmă neregulilor constatate, valoarea acestora fiind de circa 6.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a peste 25 mc. de material lemnos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.