Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Percheziție la Călata într-un dosar greu aflat pe masa procurorilor din Constanța

0 4.630

Opt polițiști de la Secția 8 Poliție Rurală Huedin și mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale au descins, miercuri dimineața, la locuința unui tânăr de 28 de ani, din Călata, comuna Călățele. Numele Florin Lung figurează într-un dosar aflat în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Prejudiciul din dosar este evaluat la 80.000 de lei. La acest moment nu se cunoaște gradul de implicare a lui Florin Lung în comiterea infracțiunilor. Tânărul poate fi un simplu deținător al unei diplome false, dar la fel de bine poate face parte din rețeaua destructurată de oamenii legii.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța către INFO HUEDIN, dosarul vizează fapte precum „grup infracțional organizat, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, constând în falsificarea diplomelor de bacalaureat, certificate de calificare profesională, certificate de absolvire cu diferite specializări”.

De la începutul lunii decembrie 2020, în țară au fost efectuate zeci de astfel de percheziții. Este vorba despre destructurarea unei rețele de falsificatori de diplome de bacalaureat, certificate de calificare profesională și certificate de absolvire cu diferite specializări.

Cu ocazia desfășurării perchezițiilor domiciliare din toată țara au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, 2 ștampile și 62 de diplome și certificate de calificare. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307.

Ancheta continuă  în vederea identificării tuturor  persoanelor implicate și documentării activității lor infracționale.

Până la ora publicării materialului nu am reușit să luăm legătura cu Florin Lung pentru a-i oferi posibilitatea de a exprima un punct de vedere. Acest punct de vedere poate fi trimis pe adresa de e-mail infohuedin (@) gmail.com.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.