Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Odată cu aprinderea luminilor de Crăciun, peste Huedin s-a așternut spiritul de sărbătoare. Să ne mândrim cu orașul!

0 416

În Huedin, duminică seara, s-au aprins luminile de Crăciun, spre entuziasmul copiilor și al părinților. La eveniment a fost prezent și Moș Crăciun, care le-a oferit celor mici câte o ciocolată, în prag de sărbători. Peste 900 de persoane, copii și părinți, au fost prezente în centrul orașului la momentul magic al aprinderii iluminatului festiv.

AVOCAT

Puțin după ora 17:00, în Huedin era beznă. Cu toate acestea, „hoidanții”, cu mic cu mare, cu lanterne sau cu blițul de la telefon pornit, au mers în pas grăbit, povestind și râzând spre centrul orașului, „la troiță”. Urmau să se aprindă luminile de Crăciun și toată lumea era nerăbdătoare, unde nu mai pui că cei mici așteptau întâlnirea cu Moș Crăciun.

Primarul Mircea Moroșan nu a ținut discursuri interminabile de această dată. Colindele răsunau în fundal, iar Moș Crăciun le-a întâmpinat pe cele câteva sute de suflete, care se aflau „la troiță”. Drept răsplată, chiar dacă au tremurat puțin de frig, oamenii au i-au cântat Moșului o colindă.

Peste Huedin s-a așternut, în sfârșit, spiritul sărbătorilor. La 17:30, așa cum autoritățile locale au promis, au fost pornite luminile de Crăciun în întreg orașul. Moș Crăciun, având sacul plin, le-a dăruit celor mici câte o ciocolată, după buget. Copiii, veseli, și-au desfăcut cadoul în timp ce părinții entuziasmați le făceau poze.

Unii au așteptat până mulțimea s-a răsfirat și au făcut poze și cu Moșul. Prieteni vechi, prinși de problemele de zi cu zi, au avut un moment de răgaz să schimbe un zâmbet, poate o îmbrățișare la acest moment inedit și unic într-un an.

Iluminatul festiv rămâne aprins, în fiecare seară, până după Bobotează.

photo credit: taracalatei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.