Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Incendiu la o casă din Bucea. Intervenția promptă a localnicilor și S.V.S.U. Negreni a salvat construcția

0 1.344

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au fost solicitați, duminică dimineață, să stingă un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Bucea, comuna clujeană Negreni.

IONEL SERVICE

Apelul de urgență a fost înregistrat la ora 10:48, iar forțele de intervenție au constatat faptul că flăcările s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 4 metri pătrați.

De asemenea, intervenția promptă a localnicilor și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (S.V.S.U.) Negreni a făcut ca incendiul să nu se extindă. Ulterior, focarul a fost lichidat de către echipajele de pompieri ale ISU Cluj, fiind dislocate la fața locului două autospeciale.

Nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. Din câte se pare, incendiul a pornit de la un horn metalic izolat necorespunzător.

„În această perioadă avem parte de tot mai multe intervenții din cauza coșurilor de fum izolate necorespunzător. Drept urmare, pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, pompierii clujeni reamintesc populației câteva măsuri de prevenire:

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele elemente de acest fel);”,
precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.