Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Două incendii în comuna Aghireșu

0 1.388

Două incendii au izbucnit, miercuri, în comuna Aghireșu. În timp ce în localitatea Aghireșu s-a aprins o anexă a unei case, în Aghireșu Fabrici incendiul a fost anunțat într-un apartament.

PSD NEGRENI

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Aghireșu au intervenit, miercuri, pentru a stinge flăcările care au cuprins o bucătărie de vară situată într-o gospodărie din localitatea Aghireșu.

PSD POIENI

Apelul de urgență a venit în jurul orei 12.10, iar la fața locului s-a deplasat o autospecială pentru stingerea incendiilor. În momentul sosirii la fața locului focul a cuprins acoperișul anexei în totalitate, precum și obiectele de mobilier din interiorul acesteia.

PSD MĂRGĂU

Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment, iar intervenția pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.

Cercetările preliminare au arătat că incendiul a pornit de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

INCENDIU ÎN APARTAMENT

INCENDIU ÎN APARTAMENT

Tot miercuri, după-masă, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Aghireșu au intervenit pentru stingerea flăcărilor ce au izbucnit într-un apartament situat într-un bloc de locuințe din localitatea Aghireșu Fabrici.

Apelul de urgență a venit în jurul orei 16.50, iar la fața locului s-au deplasat o autospecială pentru stingerea incendiilor și un echipaj SAJ. În momentul sosirii la fața locului, focul cuprinsese mobilierul, un obiect sanitar din material plastic și boilerul electric pentru apă caldă, fiind în pericol de a se extinde și la celelalte încăperi din apartament.

O femeie a fost consultată la locul incendiului de către echipajul SAJ, fără a fi transportată la spital.
Focul a fost stins în scurt timp de către pompieri, fiind evitată propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit.

Cercetările preliminare au arătat că focul a pornit de la o ladă cu materiale lemnoase și substanțe combustibile, în care a căzut jar aprins din sobă. Aceasta a fost observată la timp de proprietar, fiind aruncată imediat în baie pentru a evita propagarea focului la mobilierul din camera unde se afla soba pe lemne.

SFATURI DE LA POMPIERI

Pompierii aduc în atenție câteva reguli pentru prevenirea incendiilor ce țin de utilizarea mijloacelor de încălzire cu lemne, ce pot fi utile celor care le folosesc pe timpul sezonului rece:

  • verificați cu grijă sobele/şemineele, canalele şi coșurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.
  • tencuiți şi spoiți cu var partea din pod a coșului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor.
  • curățați canalele şi coșurile de fum premergător sezonului rece şi apoi periodic.
  • nu introduceți în sobă/şeminee lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsați ușa de la focar deschisă şi nu supraîncălziți sobele/şemineele.
  • nu lăsați copiii nesupravegheați, în încăperi unde sunt în funcțiune astfel de mijloace de încălzire.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.