Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Distribuirea Paștilor în Huedin s-a terminat. Banii adunați din donații merg către Spitalul Huedin

0 1.020

Paștile au ajuns la majoritatea credincioșilor din Huedin, astăzi. Aproximativ 3.000 de pachete cu vin și pâine, ambalate igienic, au fost distribuite creștinilor ortodocși. Pe satele care aparțin de Protopopiatul Ortodox Huedin, acțiunea de distribuire a Paștilor continuă până la ora 17:00. Banii adunați din donații merg către Spitalul Huedin.

Aproximativ 28.000 de creștini ortodocși, care aparțin de Protopopiatul Ortodox Huedin, sărbătoresc în această noapte Învierea.

Tradiția de a lua Paști în noaptea Învierii și în zilele următoare este păstrată cu sfințenie de către creștinii ortodocși români. Pentru a putea păstra această tradiție, în condițiile speciale din această perioadă, voluntarii și personalul bisericesc în frunte cu protopopul Dan Lupuțan au luat străzile la pas, încă de dimineață. Ei au distribuit vin și pâine, ambalate separat. Vinul a fost ambalat în cramă, iar pâinea la brutărie, astfel că produsele nu au avut contact cu mediul exterior. Pachetele au fost lăsate la porți ori au fost predate reprezentanților asociațiilor de locatari.

Paștile au ajuns la marea majoritate a familiilor, însă au fost și situații în care oamenii nu au fost găsiți acasă.

Cei care, din diverse motive, nu au primit Paștile, pot scrie un mesaj privat pe pagina de Facebook „Protopopiatul Ortodox Huedin„. Mesajul trebuie să conțină numele, prenumele, adresa și un număr de telefon. Aceste cereri speciale se pot face până la ora 17:00. După această oră, legislația interzice distribuirea Paștilor.

Banii donați astăzi de oameni, în semn de mulțumire pentru Paști, vor fi donați Spitalului Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.