Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Cu tupeu, consilierii locali din Călățele îi țin, în continuare, pe oameni în beznă

0 80

La finalul lunii mai o parte din consilierii locali din Călățele au format majoritate și au respins proiectul de extindere a electricității pe două tronsoane din Călățele Pădure. Banii pe care administrația locală i-a dat pentru extinderea electricității ajung pentru două tronsoane din patru, iar primarul din comună a decis că prioritar este ca rețeaua să ajungă la zonele locuite. Marți, consilierii locali din Călățele trebuiau să voteze din nou proiectul de extindere a electricității, dar nu l-au supus la vot. În luna august, avizele pentru electricitate expiră și banii alocați pentru acest proiect se pierd.

Ne-am întors la Călățele Pădure la aproape două săptămâni de la prima filmare în care arătam cum mai multe familii locuiesc în beznă, în anul 2017. La fel ca atunci, sătui de promisiuni, oamenii s-au arătat neîncrezători în promisiunile celor pe care i-au votat. Cele două tronsoane pe care ar urma să fie introdusă electricitatea au o distanță de 2 kilometri.

Rușinea comunei sunt consilierii care i-au condamnat pe oameni, în continuare, la întuneric. Aici vorbim de Aurel Vlaic de la PMP,  Livia Todea de la PSRO, Ioan Matiș de la UNPR, Vasile Pașca de la PSD și Cosmina Costea de la ALDE. Lista rușinii este completată de viceprimarul din Călățele – Nicolae Dobra, care s-a abținut de la vot.

Singurii care au votat pentru scoaterea oamenilor din întuneric au fost consilierii PNL și UDMR.

Interesele sunt mari spune primarul comunei Călățele, Vasile Tripon. Consilierii, din interes, au respins proiectul de extindere a electricității pe cele două tronsoane locuite în detrimentul altor două unde nu locuiește nimeni în prezent, dar unde oameni cu bani vor să construiască un azil sau o pensiune. Deocamdată nu a fost depus un proiect concret în acest sens, de aceea primarul a hotărât că electricitatea trebuie să ajungă în zonele locuite.

Consilierii rușinii, în frunte cu viceprimarul Nicolae Dobra, îi condamnă, în continuare, să trăiască în beznă pe oamenii care i-au ales.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.