Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Cosmin Puriș a agresat un localnic din Sâncraiu. Luna trecută l-a amenințat cu toporul pe același bărbat. Cine îl ține „în spate” pe acest individ periculos?

0 2.515

Localnicul din Sâncraiu amenințat la finalul lunii aprilie, cu toporul, de către Cosmin Puriș, a fost acum agresat. Cosmin Puriș l-ar fi lovit pe bărbat cu pumnul în față și i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un lanț. Că s-a deschis un nou dosar penal nu este noutate. Dar rămâne o întrebare fără răspuns: Cine îl ține „în spate” pe acest individ periculos și de ce este lăsat în libertate? Puriș este cercetat în multiple dosare penale de furt, amenințare, loviri și conducere fără permis. O faptă de furt și una de amenințare se judecă deja la Judecătoria Huedin. Între Puriș și localnici este un conflict deschis. Oamenii îl acuză pe Cosmin Puriș că pășunează animalele pe pământurile lor, iar individul reacționează violent.

morosan-300×250
Fotografie cu victima după agresiune.

Miercuri seara, susține localnicul din Sâncraiu, s-a întâlnit cu Cosmin Puriș în localitate. Fără niciun preaviz și fără alte discuții, Cosmin Puriș s-ar fi năpustit asupra sa și l-ar fi lovit cu pumnul în față. Ulterior, bărbatului i-ar fi fost aplicate, de către individ, mai multe lovituri cu un lanț.

„A venit la mine și pur și simplu m-a lovit. Am căzut jos și mi-am pierdut conștiența pentru puțin timp. Apoi m-a lovit pe corp cu un lanț. În momentul atacului nu am avut martori, dar imediat după atac au fost martori care l-au văzut lângă mine. Am depus plângere la Poliție. Cu ambulanța am fost dus la spitalul din Huedin apoi în Cluj. Acum trebuie să îmi scot Certificat medico legal, dar nu știu cum o să ajung la Medicina Legală Cluj pentru că mă doare foarte tare capul și ochii”, spune localnicul.

Potrivit documentelor medicale, bărbatul a suferit un traumatism cranio cerebral, prin agresiune, cu pierderea stării de conștiență. Tot în documentele medicale a fost notat un hematom în zona capului.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj informează că a înregistrat o plângere penală care vizează fapta de loviri și alte violențe, cercetările fiind în desfășurare.

„La data de 4 mai a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că în comuna Sâncraiu, pe un teren agricol, ar fi avut loc un conflict între 2 persoane. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că pe fondul unor neînțelegeri, conflictul ar fi degenerat între un bărbat de 46 de ani din comuna Sâncraiu și un bărbat de 50 de ani, din aceeași comună. În urma discuțiilor dintre cei doi, bărbatul de 46 de ani l-ar lovit cu pumnul în zona feței și i-a aplicat o lovitură cu un obiect contondent peste spate bărbatului de 50 de ani. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.”, precizează Iulian TIMȘA, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. 

Fotografie cu victima la o zi de la agresiune.

PURIȘ, PERICOL PENTRU SOCIETATE

Bărbatul amenințat la finalul lunii aprilie și agresat miercuri seara a mai fost amenințat în trecut de Puriș, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Huedin – primul termen de judecată este în 18 mai 2022.

Cosmin Puriș nu este la prima ieșire violentă. El este cercetat și judecat în dosare de furt și fapte cu violență, respectiv loviri și alte violențe, amenințare.

Fotografie cu corpul victimei, după agresiune.

Faptul că Puriș este un pericol reiese dintr-o Hotărâre a Judecătoriei Huedin, din anul 2019. El și-a bătut soția de față cu copiii, iar femeia a primit ordin de protecție. Ulterior, cei doi soți s-au împăcat.

„Analizând cererea de renunțare la judecata, instanța reține următoarele:

În speță, la data de 11.08.2019 s-a emis un ordin de protecție provizoriu împotriva agresorului Puriș Cosmin Ciprian prin care s-a dispus pe o perioadă de 5 zile, respectiv până la data de 16.08.2019 ora 18,30 ca agresorul să respecte următoarele măsuri: să păstreze față de aceasta o distanță minimă de 200 m și față de locul de muncă al acestuia … din Huedin, strada …, nr. .., jud. Cluj.

S-a reținut de organul de poliție că la data de 11.08.2019 victima s-a dus la locuința soacrei sale P.M., din Huedin, strada …., … împreună cu cei doi copii minori P.A.C. și P.C.A., pentru a discuta cu aceasta unele probleme de familie. La circa 15 minute a venit agresorul Puriș Cosmin Ciprian care a început să o lovească cu pumnii și picioarele peste cap și corp pe victimă”, se arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin din 2019.

Localnicii din Sâncraiu au sesizat la rândul lor, de-a lungul timpului, că Puriș va comite o tragedie dacă este lăsat în libertate, în continuare.

Din 2019, de când și-a bătut nevasta, Cosmin Puriș a comis mai multe infracțiuni cu violență. El este trimis în judecată în unele dosare, în altele încă se efectuează acte de urmărire penală cu inculpatul în libertate.

Cosmin Puriș nu a dorit să comenteze ultimele acuzații.

Pentru mai multe știri despre Cosmin Puriș, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.