Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Consecințele școlii online, elevi lăsați corigenți la „O. Goga” Huedin. Părinții disperați amenință, copiii sunt terifiați

0 2.977

Șapte elevi dintr-o clasă a Liceului „Octavian Goga” Huedin au fost lăsați corigenți în primul semestru de către profesorul de matematică, Nicolae Alb. Dascălul nu ar fi ținut cont de nimic. Nici că orele s-au desfășurat online, nici că suntem într-o situație de pandemie care ne afectează pe toți, inclusiv psihic. Unde nu mai pui că profilul instituției de învățământ este „uman” și nu unul de „mate/info”. Mai multă înțelegere poate era apreciată. Pentru elevii lăsați corigenți, dar și pentru că este prea sever și neînțelegător cu copiii, 16 din 29 de părinți cer mutarea profesorului de la clasă. În caz contrar, părinții amenință că nu își vor mai lăsa odraslele la ora de matematică.

Problema elevilor corigenți a început spre finalul semestrului I. Atunci profesorul Alb i-a înștiințat pe mai mulți elevi că vor rămâne corigenți. Speriați, aceștia le-au spus părinților. Într-un final, unora dintre elevi le-a oferit notă de trecere, iar pe 7 i-a lăsat corigenți.

morosan-300×250

AȘTEPTĂRI DE PITAGORA DE LA ELEVI CARE NU DAU BAC-ul DIN MATEMATICĂ

„Am un băiat și este elev la Liceul Teoretic Octavian Goga. Profilul este uman, științe sociale, după cum știți materiile de bază sunt limba română, engleză, franceză e.t.c. . Profesorul de matematică, domnul Nicolae Alb, cel mai bun prof pe profilul mate info, este la clasa fiului meu. Copiii nu au fost pregătiți pentru matematică intensă și au fost lăsați corigenți, multe dintre medii fiind de 3 și 4”, ne spune mama unuia dintre elevi.

Astfel, părinții elevilor afectați de situație au cerut ca profesorul în cauză să fie mutat de la clasă. Femeia susține că părinții au făcut sesizări către conducerea Liceului „Octavian Goga” Huedin și către Inspectoratul Școlar Cluj. Au primit răspuns doar de la instituția de învățământ, iar acesta nu a fost favorabil.

Citește și … Conflict închis între părinții unor elevi de la „O. Goga” Huedin și profesorul Alb

PETIȚII PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI

„Jumătate dintre părinți am făcut o contestație pentru a fi mutat profesorul de la clasa lor. Am făcut o solicitare către liceu și una către inspectoratul școlar. Am primit răspuns doar de la liceu. Când au primit elevii orarul și-au dat seama că tot cu domnul Alb vor face matematică și acum le este frică de consecințe. Am încercat să vorbesc cu dânsul pe cale amiabilă, dar nu am avut cu cine. Este foarte recalcitrant și deranjant este că nu ne bagă nimeni în seamă. Domnul Alb probabil e cam depășit de situație, sever este oricum, răbdare nu mai are cu copiii”, mai adaugă femeia.

RĂMÂNE CUM AM STABILIT

Horea Matiș, directorul Liceului „Octavian Goga” Huedin

Conducerea Liceului „Octavian Goga” Huedin refuză să-l mute pe profesorul Alb de la clasă. Directorul Horea Matiș arată, într-un răspuns adresat părinților, că a ascultat ambele tabere. Și deloc surprinzător a ales să creadă varianta dascălului.

Poziția Liceului „Octavian Goga” Huedin

Mai jos vă prezentăm adresa celor 16 părinți. Documentul a fost înaintat conducerii liceului și ISJ Cluj.

PROFESOR FĂRĂ ELEVI LA CLASĂ

Rămâne de văzut dacă directorul Liceului „Octavian Goga” Huedin își va revizui decizia cu privire la mutarea profesorului care a lăsat 7 elevi corigenți.

Odată cu decizia de a nu muta profesorul în cauză de la clasă, directorul liceului îi oferă acestuia șansa, poate, de a se răfui cu elevii și părinții acestora. Și astfel se va naște o situație tensionată, cum a existat la Câmpia Turzii anii trecuți.

Oricum, părinții amenință că nu își vor mai lăsa copiii la ora de matematică atât timp cât profesorul Nicolae Alb se va afla la catedră.

INSPECTORATUL ȘCOLAR ARBITREAZĂ SITUAȚIA

Contactați telefonic, reprezentanții ISJ Cluj susțin că petiția părinților se află în atenția unui inspector. La Huedin ar urma să se deplaseze persoane abilitate pentru a media problema dintre părinți și dascăl.

„Confirm faptul că la registratura Inspectoratului Școlar Județean Cluj a fost înregistrată astăzi o solicitare din partea părinților. Vom verifica cele semnalate, potrivit competențelor instituției noastre și vom oferi consiliere și îndrumare tuturor factorilor implicați, în vederea detensionării acestei situații”, precizează Amalia Gurzău, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Citește și … Conflict închis între părinții unor elevi de la „O. Goga” Huedin și profesorul Alb

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.