Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Casă din Aghireșu distrusă de flăcări, în prag de Anul Nou

0 4.195

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, la primele ore ale dimineții de vineri, la un incendiu care s-a manifestat la o casă din localitatea Aghireșu. Din nefericire, o familie a rămas fără acoperiș la casă, în prag de Anul Nou.

Apelul de urgență a fost înregistrat la ora 04:45, iar la fața locului s-a deplasat autospeciala de la Garda de Intervenție Aghireșu, precum și un echipaj SMURD, trimis preventiv.

Incendiul se manifesta la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Au fost solicitate forțe în sprijin, astfel că la intervenție au luat parte câte o autospecială de la Detașamentele 1 Cluj-Napoca și Huedin.

Incendiul a distrus în mare parte acoperișul, tavanul locuinței, precum și mai multe bunuri. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un burlan metalic izolat necorespunzător față de materialele combustibile.

„În această perioadă avem parte de tot mai multe intervenții din cauza coșurilor de fum izolate necorespunzător. Drept urmare, pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, pompierii clujeni reamintesc populației câteva măsuri de prevenire:

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele elemente de acest fel);”, 
precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.