Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Atenție șoferi! Praguri de sol pe mai multe străzi din Huedin. Ce spune primarul

1 2.243

Mai multe străzi din Huedin au limitatoare de viteză. Nu ne referim aici la indicatoare rutiere, ci la praguri de sol. Astfel, pentru a nu-și avaria autovehiculele, șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza. Pragurile de sol sunt semnalizate cu indicatoare rutiere.

Primăria Huedin a luat decizia de a monta în oraș aceste praguri de sol în urma numeroaselor cereri venite de la cetățeni. Oamenii au arătat că nu se simt în siguranță din cauza unor șoferi care circulă prin oraș cu viteze amețitoare. Nici copiii nu sunt în siguranță în lipsa acestor praguri de sol, mai arată oamenii.

„La baza deciziei de a monta praguri de sol au stat solicitări ale cetățenilor, de multă vreme. Noaptea, unii tineri mai teribiliști făceau curse ilegale de mașini, pe străzile mai lungi. În primă etapă, în limita bugetului, am decis ca aceste praguri de sol să fie montate pe străzile mai lungi și cu risc ridicat de accidente produse din cauza vitezei. La rectificarea bugetară din iulie sperăm să reușim să cuprindem și alte străzi în acest program”, ne-a declarat Mircea Moroșan, primarul din Huedin.

Gheorghe Călătan, șeful Poliției Locale Huedin, spune că limitatoarele de viteză au fost montate și vor fi montate cu prioritate în zona școlilor, grădinițelor și parcurilor de joacă.

„Cu prioritate, pragurile de sol se montează în zona parcurilor de joacă pentru copii, zona școlilor și grădinițelor. Au fost multe solicitări de a monta limitatoare de viteză pe strada Fildului, acolo unde a avut loc un accident mortal, însă fiind drum național, care nu aparține de Primăria Huedin, va trebui să găsim o soluție împreună cu cei de la Drumuri Naționale. Discuțiile cu ei au fost deja demarate”, spune Gheorghe Călătan, șeful Poliției Locale Huedin.

Praguri de sol au fost montate pe Aleea 1 Mai în zona ANL-urilor, pe strada 1 Mai, strada Câmpului, strada Gheorghe Doja, strada Târgului și strada Trandafirilor.

Valoarea primei etape de lucrări a fost de aproximativ 20.000 de lei.

1 Comentariu
  1. cetatean spune

    Dar indicatoarele de semnalizare cand se vor monta?
    O parte din pragurile de sol nu sunt semnalizate, iar cele care sunt semnalizate au indicatorul montat la nu mai mult de 10 metri de ele. Oare asta sa fie distanta specificata prin lege?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.