Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Alt ansamblu de vehicule indisponibilizat la Huedin. Nici rugăciunile nu-i mai ajută pe hoții de lemn

0 2.922

Încă un ansamblu de vehicule a fost indisponibilizat de către polițiștii din Huedin. Mai nou, hoții de lemne trec în hârtii o cantitate de lemn, după care transportă altă cantitate mai mare. Evident, pentru o parte din materialul lemnos ei nu dețin documente de proveniență. Așa a fost în cazul ultimelor camioane indisponibilizate la Huedin în ultima perioadă, la fel s-a întâmplat și miercuri seara, pe DN1 E60, în zona Poieni. Șoferul, un bărbat din Mărgău, s-a ales cu dosar penal.

ZI DE 13, SEARĂ CU GHINION

Miercuri seara, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au organizat o acțiune. Nu după foarte mult timp, în cale le-a ieșit un camion încărcat cu material lemnos. În momentul în care agenții s-au uitat pe documentele de transport și-au dat seama că încărcătura s-ar putea să fie mai mare. Astfel, au trecut la cubaj și așa au aflat că bănuielile li se adeveresc. Camionul avea peste 17 metri cubi de material lemnos în plus, fără documente de proveniență.

ANSAMBLU DE VEHICULE ÎN VALOARE DE 40.000 DE EURO, INDISPONIBILIZAT + DOSAR PENAL

„La data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 18.25, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, în cadrul activităților întreprinse pentru combaterea delictelor silvice, au identificat și oprit în trafic, în baza informațiilor de interes operativ, un ansamblu de vehicule, format din autocamion și remorcă, ce transporta lemn rotund de esență rășinoase, condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Mărgău.

Întrucât în urma verificărilor efectuate s-a constatat că pe cele două avize de însoțire cantitatea de material lemnos este mai mică decât cea reală, ansamblul a fost condus la Ocolul Silvic Huedin, unde s-a constatat că pe acesta a fost încărcată cantitatea de 62,22 mc, rezultând o diferență totală în plus de 17,38 m3, respectiv 5,29 m3 pe autocamion și 12,09 m3pe remorcă, pentru care conducătorul auto nu deținea acte de proveniență, în valoare de 10.000 lei.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport”.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Cluj”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Polițe Județean Cluj.

Citește și … FOTO – Hoții de lemne, greu de oprit. Aproape 200 de metri cubi au confiscat polițiștii din Huedin de la trei societăți

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.