Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – A cui este BMW-ul parcat neregulamentar în fața PJ Huedin și a Judecătoriei Huedin. Proprietara, tăcere absolută

1 5.130

Teoretic, nimeni nu e mai presus de lege și cu toții trebuie să o respectăm, altfel plătim. Practic, o vorbă din popor spune așa: cine poate, oase roade. Această vorbă din popor se pare că o aplică și conducătorul BMW-ului parcat neregulamentar, săptămâna trecută, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin și a Judecătoriei Huedin.

Cu ajutorul vrăbiuțelor, INFO Huedin a identificat proprietarul autoturismului parcat, joi, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin și a Judecătoriei Huedin. Vorbim despre acel BMW, parcat neregulamentar la aproximativ 2 metri de trecerea pentru pietoni, pe sensul de mers spre Beliș. Proprietarul pare să fie judecătorul Mihaela Ganema Raţiu de la Judecătoria Huedin. Mai era un autovehicul parcat în fața BMW-ului, dar să spunem că înălțimea nu reducea atât de mult vizibilitatea la trecere. Să zicem, asta pentru că nici acela nu era parcat regulamentar.

JUDECĂTORUL, tăcere absolută

INFO Huedin i-a solicitat judecătorului Mihaela Ganema Raţiu să explice prezența neregulamentară a autoturismului său în fața celor două instituții de justiție.

„Vă rog să explicați prezența (oprirea/staționarea) autoturismului marca BMW, la data de 11.08.2022, în jurul orei 13.00, în fața Judecătoriei Huedin, la mai puțin de 2 metri de trecerea pentru pietoni. Conform unor informații primite pe surse, coroborate cu declarația dvs. de avere, autovehiculul vă aparține”, se arată în solicitarea INFO Huedin.

Mihaela Ganema Raţiu a citit mesajul primit, dar a preferat să păstreze tăcerea. Nu a oferit nicio explicație în legătură cu parcarea . Rațiu nu a contrazis nici informația potrivit căreia autoturismul în cauză îi aparține.

CINEVA SE CREDE DEASUPRA LEGII?

Articolele 174 și 175 din OUG 195/2002 spun foarte clar că autovehiculele nu pot fi oprite (max. 5 minute) ori staționate (pe durată mai mare) la o distanță mai mică de 25 de metri de trecerile de pietoni. Oprirea și staționarea sunt interzise „în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;”, se arată în Art. 174 din OUG 195/2002.

Practic, indiferent de durata imobilizării autovehiculului, conducătorul în acest caz nu a respectat prevederile legale. Sigur, ar mai fi scuza că mașina s-a defectat, dar ea putea pusă într-un loc unde nu reduce vizibilitatea la nivelul trecerii pentru pietoni. O altă scuză invocată ar putea fi aceea că nu se afla magistratul la volan, în momentul parcării.

Zilnic în fața Judecătoriei Huedin sunt parcate mașini ale angajaților și nu numai. În condițiile în care, la fel ca joi, peste drum de judecătorie sunt locuri libere mai tot timpul.

Autovehiculul a fost parcat neregulamentar, la mai puțin de 25 de metri de trecerea de pietoni

CE A FĂCUT POLIȚIA

Zilnic, polițiștii trec cu vederea parcările neregulamentare din fața Judecătoriei Huedin, fie că vorbim de agenții de la poliția națională ori locală. De ce? Simplu! Se știe ale cui sunt autovehiculele și nu vor să deranjeze. Înainte de a apărea pe INFO Huedin imaginile cu autovehiculul BMW, ele au ajuns pe mâna polițiștilor. Le-am oferit timp să aplice legea.

„La momentul deplasării polițiștilor în zona respectivă, nu a fost identificat vreun autoturism. În continuare sunt efectuate verificări”, precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Cel mai probabil jandarmii de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin și Judecătoria Huedin au alertat-o pe Rațiu, văzând momentul în care o persoană a fotografiat autoturismul parcat neregulamentar.

CINE ESTE judecătoarea Mihaela Ganema Raţiu?

Mihaela Ganema Raţiu a fost consilier juridic la Consiliul Județean Cluj. Soțul ei este Radu Rațiu, director general la Cluj Arena, stadion aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj. Soții Rațiu au fost nășiți de președintele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe și fosta soție Camelia Tișe, notar de profesie.

Prima tentativă a Mihaelei Rațiu de a intra în magistratură a fost în 2016. Atunci a picat la proba interviului. În 2017 a încercat din nou și la interviu a luat 9.70, dar la proba eliminatorie 7.05, la limită.

Intrată în magistratură, în decembrie 2017, Mihaela Ganema Raţiu a activat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș până în mai 2021, când s-a transferat la Huedin.

1 Comentariu
  1. Gigel spune

    Trec lunar, sâmbăta, prin Huedin.Vreau să „felicit” administrația locală și polițiștii pentru modul în care își „fac” datoria. Coada de mașini se întinde de multe ori până în Șaula, banda de bicicliști (de pe șoseaua principală) e veșnic ocupată cu mașini parcate, la Petrom deși e linie continuă și obligatoriu la dreapta fiecare o ia in ce direcție vrea. Te uiți prin oraș și nu vezi niciun polițist. Dacă cumva ii vezi, ei sunt la „ciupeală” cu radarul (stau pe o mică pantă să te „ardă”).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.