Ultimate magazine theme for WordPress.

Fostul viceprimar de Călățele condamnat în dosarul de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”. I-au fost confiscate armele

0 833

Nicolae Dobra, fostul viceprimar PSD din Călățele, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Huedin, la 9 luni de închisoare cu amânare. Judecătorul a stabilit pentru Dobra un termen de încercare de 2 ani. Acestuia i-au fost confiscate armele de vânătoare și munițiile deținute. Totodată, bărbatul trebuie să presteze muncă în folosul comunității. Hotărârea Judecătoriei Huedin nu este definitivă, ea poate fi atacată cu Apel.

Viceprimarul a fost depistat, în octombrie 2020, cu cele două arme ale sale în autovehicul. Pentru că nu avea autorizație de vânătoare, iar armele letale erau transportate în condiții necorespunzătoare, Dobra s-a ales cu dosar penal.

Potrivit legii, armele se transportă în condiții speciale, ele nu pot fi scoase la plimbare. Una dintre arme era așezată pe bancheta din spate a autoturismului, iar cealaltă în portbagaj.

Agenții de poliție i-au cerut viceprimarului să prezinte autorizația de vânătoare, dar acesta nu deținea una. Mai apoi agenții de poliție au constatat că cele două arme de vânătoare erau transportate în condiții improprii. Potrivit legii, armele trebuiau transportate în huse speciale.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că nu avea de gând să meargă la vânătoare, dar aceste scuze nu l-au scăpat de dosar penal.

Pentru că este pedeapsă cu amânare și nu cu suspendare sau executare, Dobra nu va avea cazierul pătat.

EXTRAS DIN HOTĂRÂREA JUDECĂTORIEI HUEDIN

“În temeiul art. 396 alin. 1, 4 şi 10 Cod procedură penală, raportat la art. 83 Cod penal, stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului D.N, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prevăzută de art. 342 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei închisorii de 9 luni pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform dispoziţiilor art. 84 alin. 1 Cod penal, termen care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Cluj, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum şi întoarcerea;

 d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 86 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în cuprinsul art. 85 alin. 1 lit. c-e Cod penal se comunică Serviciului de Probaţiune Cluj. În baza art. 85 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie:

  • să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Sâncraiu sau Primăriei oraşului Huedin pe o perioadă de 30 de zile.

În temeiul art. 404 alin. 3 Cod procedură penală raportat la art. 83 alin. 4 Cod penal, atrage atenția inculpatului asupra conduitei sale viitoare și asupra consecințelor la care se expune conform dispozițiilor art. 88 Cod penal, care prevăd că nerespectarea cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse, precum şi săvârşirea unei noi infracţiuni pe durata termenului de supraveghere conduce la revocarea amânării, cu consecinţa aplicării şi executării pedepsei.

În baza art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, dispune confiscarea specială a următoarelor bunuri aparţinând inculpatului: arma de vânătoare cu glonţ marca Mauser, model M18, seria LC 021171, cal. 300 Win. Mag., arma de vânătoare cu alice marca Baikal, model IJ 58M, având seria P29857, calibrul 12/2 mm, 5 tuburi cartuşe cal. 300 WIN şi 4 tuburi cartuşe cal. 12 mm, ridicate de la acesta de către organele de poliţie, depuse la Camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Cluj, conform Dovezii seria H nr. 0253283 din 27.01.2021

În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 850 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 18 aprilie 2022, prin punerea hotărârii la dispoziția inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței.”, se arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin.

Pentru mai multe știri despre Nicolae Dobra, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.