Ultimate magazine theme for WordPress.

FOCAR de COVID-19 în comuna Aghireșu. Zeci de cazuri în 24 de ore. Prefectul a dispus izolarea tuturor angajaților unei fabrici pentru a evita răspândirea

0 8.635

Este focar de coronavirus în localitatea clujeană Macău, comuna Aghireșu. De ieri și până astăzi, 24 de angajați ai unei fabrici de croitorie și injecții mase plastice din Macău au fost confirmați pozitiv. Dintre persoanele pozitive, 21 sunt din Aghireșu și 3 din Inucu.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a dispus izolarea tuturor celor 75 de angajați ai fabricii pentru a evita răspândirea virusului.

În lipsa izolării tuturor angajaților fabricii, la un număr așa de mare de cazuri, comuna Aghireșu intra în carantină totală.

„Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireșu, cu 24 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajați testați, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza UAT Aghireșu. Alți trei pozitivi sunt din Inucu. S-a luat măsura suspendării activității unității pentru o perioadă de 14 zile și a dezinfectării corespunzătoare a spațiilor de lucru. Cei 24 de pozitivi vor fi transportați la spitalele COVID din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicală, aceștia fiind în prezent asimptomatici. Contacții direcți identificați din ancheta epidemiologica au fost carantinați la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalți 51 de angajați negativi și aparținătorii acestora). Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, in situația în care numărul cazurilor pozitive va crește, să fie luata în calcul măsura carantinarii UAT ului”, precizează prefectul clujului Mircea Abrudean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.