Ultimate magazine theme for WordPress.

Fițiu Avram vrea să reducă la jumătate din cheltuielile din iarnă pentru pensionari (A.E.)

0 70

Unul dintre proiectele candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram își îndreaptă atenția spre pensionarii clujeni ale căror pensii mult prea mici le aduc probleme când vine vorba de traiul de zi cu zi și de întreținere, în special în perioada iernii. Acesta dorește adoptarea unei politici publice prin care Primăria să ofere subvenții care să acopere 50% din cheltuielile de încălzire pe perioada iernii a pensionarilor clujeni care se află în dificultate.

Problema pensiilor care nu sunt în măsură nici măcar să acopere cheltuielile de zi cu zi este veche în țara noastră. Aceasta ar putea să fie măcar într-o mică măsură echilibrată în Cluj-Napoca cu implicarea Primăriei prin această inițiativă, contribuind la plata costurilor de încălzire în anotimpul rece, când acestea pot atinge cifre atât de mari pentru pensiile modeste ale părinților sau bunicilor noștri.

Care vor fi criteriile după care se va decide cine va fi în măsură să primească aceste ajutoare de încălzire, în cazul în care acest proiect se va materializa? Câți pensionari din municipiul Cluj-Napoca vor putea să acceseze aceste subvenții de la Primărie? Iar în final, ne întrebăm: ar putea, realist vorbind, Primăria Cluj-Napoca să susțină financiar un astfel de proiect?

Până aici, inițiativa pare de admirat, însă vocea scepticismului din românii care au înghițit atâtea povești frumoase fără fond la atâtea sesiuni de alegeri până acum își pune întrebări, dar speranța pentru schimbare rămâne în sufletele multora. Dar dacă există o șansă pentru a îmbunătăți viața pensionarilor clujeni, pentru care fiecare zi de mâine vine cu groază și cu prea multe griji în legătură cu modul în care își vor duce traiul, ar putea să merite să continuăm să credem într-o schimbare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.