Ultimate magazine theme for WordPress.

Femeie din comuna Călățele, SALVATĂ de polițiști. Voia să se arunce în cariera barajului Beliș

0 3.001

O femeie în vârstă de 37 de ani, din comuna Călățele, a fost la un pas de a-și lua viața la finalul săptămânii trecute. Aceasta a vrut să se arunce în cariera barajului Beliș, de la o înălțime de aproximativ 70 de metri. Doar atenția și îndemânarea unui polițist din Beliș au făcut ca tragedia să fie evitată.

Alarma s-a dat joi, în jurul prânzului. Femeia a lăsat biletul de adio, s-a urcat în autoturismul personal și s-a dus în cariera barajului Beliș. Aceasta a urcat la o înălțime de aproximativ 70 de metri și suferindă a fost la un pas de a face gestul fatal.

SALVATĂ DE POLIȚIȘTI

Inițial, pompierii au fost solicitați să o caute pe clujeancă în lac, la fața locului fiind trimisă și o barcă. Ulterior, aceasta a fost observată pe marginea unor stânci din carieră, iar la fața locului s-au deplasat polițiștii, un echipaj SMURD și salvamontiștii de la Salvamont Salvaspeo Cluj. Toți cei prezenți la scenă au văzut-o pe femeie determinată să sară în gol.

Mai multe persoane au încercat să inițieze conversații cu femeia, dar aceasta a manifestat un comportament amenințător. Unul dintre polițiștii din Beliș a reușit să se apropie destul de mult de femeie și a discutat cu aceasta minute bune.

Omul legii a stat de vorbă cu clujeanca, în așteptarea unui negociator chemat din Cluj-Napoca. După lungi discuții, femeia s-a mai calmat, dar starea de pericol persista. Astfel, într-un moment de neatenție al femeii, polițistul s-a năpustit asupra ei și a imobilizat-o, după care în condiții de siguranță a fost coborâtă de pe versant și transportată la spital.

„Un băiat de la postul de la Beliș a tot vorbit cu ea. Femeia era agitată, avea o carte în mână și se tot uita în ea. Polițistul a profitat de un astfel de moment și a reușit să o salveze”, spune unul dintre martorii care au asistat la scenă.

PROBLEME CONJUGALE

Potrivit unei raportări a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, femeia ar fi vrut să comită gestul fatal în urma unor probleme conjugale.

„La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, cu privire la faptul că soția acestuia, în vârstă de 38 de ani, s-ar afla în zona lacului de acumulare Beliș-Fântânele, existând posibilitatea ca aceasta să se sinucidă.

Polițiștii, împreună cu membrii Salvamont Beliș, s-au deplasat de urgență în locul indicat, femeia fiind depistată la marginea unei prăpăstii.

În urma discuțiilor purtate cu aceasta, polițiștii au reușit să o scoată pe femeie din zona de pericol, iar ulterior, pentru mai multe investigații de specialitate, femeia a fost transportată la o unitate medicală”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.