Ultimate magazine theme for WordPress.

Femeie condamnată la muncă în cadrul Primăriei Huedin. A furat din banii firmei la care lucra de peste 3.500 de ori

0 1.353

O femeie din comuna Aghireșu a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, dar și la 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Huedin. Czilika Boglarka Erszebet, în calitate de vânzător la carmangeria Cosm Fan Carmangerie SRL, a furat din încasările societății, în aproape 6 luni, peste 10.000 de euro.

Aceasta a recunoscut, prin acord de recunoaștere în fața procurorului, că a anulat 3.763 de bonuri fiscale. Banii i-a băgat în buzunar, după cum au reușit să probeze anchetatorii cu documente și imagini de pe camerele de supraveghere din punctul de lucru situat în Piața Flora, din cartierul clujean Mănăștur.

În urma cercetărilor derulate de anchetatori s-a aflat că femeia încasa clienții cu prețurile afișate, le lua banii și anula bonul fiscal. În aproape șase luni, femeia a reușit să cauzeze un prejudiciu de 52.802, peste 10.000 de euro. Camerele de supraveghere au dat-o de gol pe vânzătoare, anchetatorii observând cum aceasta manipula încasările și a anulat 3.763 de bonuri fiscale.

„În fapt, în perioada 01.10.2018 – 27.06.2019, inculpata C.oglarka Erszebet, în calitate de lucrător comercial la magazinul din Piața Agroalimentară Flora din cart. Mănăștur, având atribuții de vânzare a produselor societății și încasare a sumelor de bani aferente, a sustras în mod repetat diferite sume de bani din casieria societății, prin următorul mod de operare: inculpata storna bonurile fiscale clienților care nu solicitau bonul fiscal pentru produsele cumpărate, însușindu-și banii achitați de aceștia. Prejudiciul total reclamat a fost de 52.802,14 lei. Persoana vătămată a depus la dosar înscrisul denumit ”situația bonurilor fiscale stornate – perioada 01.10.2018 – 27.06.2019” (f. 22-68 d.u.p.), înscris în care sunt enumerate toate bonurile fiscale stornate de inculpata în perioada de referință, respectiv 3763 bonuri fiscale în valoare totală de 52.802,14 lei, sumă care a fost însușită de inculpată. Din acest înscris rezultă că în cazul tuturor bonurilor enumerate casierul care a efectuat operațiunea de stornare era inculpata”, se arată la dosar, potrivit ZiardeCluj.

Reprezentanții Cosm Fan Carmangerie SRL au depus o plângere penală pentru delapidare, iar femeia a fost chemată la audieri, unde a uzat de procedura prin care a încheiat un acord de recunoaștere a faptelor.

Tribunalul Cluj a condamnat-o săptămâna aceasta la un an de închisoare cu suspendare și prestarea a 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul primăriei din municipiul Huedin.

Pedeapsa blândă s-a datorat faptului că inculpata a achitat integral prejudiciul. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.