Ultimate magazine theme for WordPress.

Femeie bătută cu repetiție, la Călățele. Agresorul a primit arest preventiv, dar deocamdată este liber

0 1.549

Cornel Covaci, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna clujeană Călățele, a fost trimis în arest preventiv la finalul săptămânii trecute de către un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Huedin.

Bărbatul se afla în control judiciar, după ce în septembrie i-a aplicat concubinei sale o bătaie soră cu moartea. Săptămâna trecută, acesta iar și-a agresat partenera de viață, iar anchetatorii l-au dus la Judecătoria Huedin cu propunere de arestare preventivă. A fost o propunere de înlocuire a controlului judiciar cu arest în CRAP.

Citește și … Și-a bătut concubina de două ori și s-a împăcat cu ea în fața judecătorului de la Judecătoria Huedin. De o pedeapsă nu a scăpat

„Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie și lovirea sau alte violențe. În fapt, la data de 28 octombrie a.c, un bărbat de 40 de ani, din comuna Călățele, ar fi agresat-o fizic pe concubina sa, o femeie de 39 de ani, din aceeași comună. Întrucât la acea data bărbatul se afla sub control judiciar într-un dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Huedin, magistrații din cadrul Parchetului au solicitat judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv”, precizează Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

JDL a admis cererea anchetatorilor și a dispus arestarea agresorului, pentru 30 de zile, dar acesta a contestat decizia și este în libertate. Iată ce s-a hotărât la Judecătoria Huedin.

„În baza art. 348 NCPP raportat la art. 215 alin. 7 CPP rap. la art. 242 alin. 3 CPP, art. 202 alin. 1 şi 3 CPP şi art. 223 alin. 1 lit. d CPP , admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi, în consecinţă: Înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin ÎNCHEIEREA PENALĂ NR.160/14.09.2020 pronun?ată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Huedin în dosarul 1506/242/2020/a1.2, privind pe CC – aflat în stare de arest preventiv – cu date personale , inculpatul fiind trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 1 Cod penal ?i pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 32 alin. 2 din Legea 217/2003, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal, cu măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, termenul de 30 de zile urmând să curgă de la data punerii în executare a mandatului de arestare. În temeiul art. 275 alin. 3 NCPP, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare, cu inculpatul şi procurorul, care se depune la Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin. Dată şi pronunţată în Camera de consiliu, azi, 29.10.2020, ora 12,50”, se arată în decizia Judecătoriei Huedin.

Săptămâna viitoare, judecătorii Tribunalului Cluj urmează să pronunțe o soluție în cazul clujeanului. Judecătorii Tribunalului Cluj pot menține soluția dată de Judecătoria Huedin sau o pot desființa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.