Ultimate magazine theme for WordPress.

Fără cărți de identitate noi pentru 30 de zile

0 867

Dacă v-a expirat cartea de identitate, să stiţi că preschimbarea documentelor în aceasta perioadă întârzie mult – până la o lună de zile. În serviciile de evidenţă a populaţiei se pot tipări doar câteva documente zilnic, după ce furnizorul care producea materialul pentru acte a fost schimbat. Până când situaţia va reintra în normal, cei cu documente expirate nu vor fi sancţionaţi. În timpul stării de alertă, valabilitatea acestora se prelungeşte automat.

Cine vrea să își schimbe buletinul în această perioadă primește noul document cu mare întârziere. Poate aștepta chiar și 30 de zile!

Probleme sunt în toată țara. S-a schimbat furnizorul care producea materialul plastic, iar utilajele acestuia nu sunt compatibile cu dispozitivele învechite ale statului român. Au fost trimise în Germania pentru a fi reconfigurate, iar procedura durează.

Aceasta întârziere nu trebuie să fie însă un motiv de îngrijorare. Pentru preschimbare sunt la dispoziție 90 de zile după încetarea stării de alertă.

În acest moment, autoritățile emit documente de identitate doar celor le-au pierdut sau le-au distrus și celor care trebuie să plece în străinătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.