Ultimate magazine theme for WordPress.

EXCLUSIV – Tineri din Aghireșu, ARESTAȚI! Au tâlhărit un alt tânăr. Agresorii, RECIDIVIȘTI

2 3.402

Doi tineri din Aghireșu au fost arestați preventiv, vineri seara, pentru 30 de zile, fiind acuzați de tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată. LĂCĂTUŞ MOISE MIRCEA și NONICA RUDIN CRISTIAN, ambii de 25 de ani, sunt acuzați că în urmă cu câteva seri l-au tâlhărit pe VASILE ȚICO, de 26 de ani, în Stația CFR Aghireșu Fabrici.

În data de 19 noiembrie, într-o sâmbătă seara, Vasile Țico se afla în Aghireșu Fabrici. Tânărul este consumator de alcool, astfel că mai tot timpul se află sub influență, spun cei care îl cunosc. Acesta ar fi plecat spre casă, dar pe drum s-a întâlnit cu Mircea Moise Lăcătuș și cu Rudin Cristian Nonica.

Întâlnirea celor trei a avut loc în fața Stației CFR Aghireșu Fabrici, spun surse judiciare. Profitând de starea de ebrietate în care se afla Țico, Lăcătus și Nonica și-ar fi bătut joc de acesta. I-ar fi băgat lumina de la lanternă în ochi, după care l-ar fi îmbrâncit și chiar agresat. Înainte de a-și părăsi victima, autorii i-au furat banii. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere. Pentru că era beat, victima nu își mai amintește câți bani avea în seara respectivă. Acesta a declarat că avea 300 de lei, ulterior a spus o sumă mai mare.

După câteva zile, polițiștii au reușit să-i identifice pe autori. Ei au fost reținuți în primă fază, pentru 24 de ore.

„Aceștia au fost reținuți de polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi la data de 24 noiembrie a.c., fiind bănuiți că la data de 19 noiembrie a.c., în timp ce se aflau în stația Aghireș C.F.R., ar fi agresat fizic un tânăr de 26 de ani, căruia i-au sustras o sumă de bani. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, precizează Iulian Timșa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Având în vedere gravitatea faptelor celor doi, raportat la faptul că sunt recidiviști, procurorii au cerut arestarea preventivă a acestora. Cei doi autori ai tâlhăriei au mai comis fapte cu violență și la regimul rutier.

Citește și … Țico, tâlharul tâlhărit, CONDAMNAT de Judecătoria Huedin pentru tentativa de tâlhărie calificată din Aghireșu

Un judecător de drepturi și libertăți, de la Judecătoria Huedin, a decis că locul celor doi agresori este după gratii și a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile în primă fază.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin sub nr. …/P/2022 din data de 25.11.2022 şi în consecinţă:

În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 25 noiembrie 2022 până la 24 decembrie 2022, inclusiv, a inculpatului LMM cu date personale sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d Cod penal.

În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 25 noiembrie 2022 până la 24 decembrie 2022, inclusiv, a inculpatului NRC cu date personale, în prezent în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv A, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii 8 clase, ocupaţie – șofer, cu antecedente penale, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată, prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d Cod penal”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

Lăcătuș Moise Mircea, arestat pentru tâlhărie calificată, a cerut arest la domiciliu ori control judiciar. Judecătorul i-a respins cererea.

„Respinge solicitarea formulată de apărătorul inculpatului LMM, de a se dispune împotriva acestuia măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se mai arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

Lăcătuș Moise Mircea este arestat pentru tâlhărie calificată, în timp ce Nonica Rudin Cristian este arestat pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Cei doi inculpați pot formula contestație împotriva măsurii arestului preventiv, în 48 de ore de la pronunțare.

2 Comentarii
  1. […] În data de 19 noiembrie, într-o sâmbătă seara, Vasile Țico se afla în Aghireșu Fabrici. Tânărul este consumator de alcool, astfel că mai tot timpul se află sub influență, spun cei care îl cunosc. Acesta ar fi plecat spre casă, dar pe drum s-a întâlnit cu Mircea Moise Lăcătuș și cu Rudin Cristian Nonica, scrie INFOHuedin.ro. […]

  2. […] Citește și … EXCLUSIV – Tineri din Aghireșu, ARESTAȚI! Au tâlhărit un alt tânăr. Agresorii, RECIDIVIȘTI […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.