Ultimate magazine theme for WordPress.

EXCLUSIV – Primarul din Căpușu Mare ar putea fi acuzat și pentru o altă faptă

0 862
Articol de: Andrei C.

Gheorghe Iancu, primarul din Căpușu Mare, acuzat de braconaj, după ce în seara zilei de vineri a fost prins în mod nejustificat pe fondul cinegetic 47 Gilău, ar putea fi acuzat și de comiterea altei infracțiuni. Surse din rândul anchetatorilor susțin pentru INFO Huedin că, în funcție de evoluția lucrurilor, cercetarea s-ar putea extinde și pe infracțiunea de DELAPIDARE.

În seara zilei de 26 februarie, primarul Gheorghe Iancu a fost depistat pe un fond cinegetic, având arma încărcată și pregătită de vânătoare. Potrivit anchetatorilor, arma a fost scoasă nejustificat în teren, fără respectarea legii.

„Ne-am sesizat în seara respectivă pentru infracțiunea de braconaj cinegetic. Știm că în momentul depistării se afla la volanul autoturismului care aparține Primăriei Căpușu Mare. În funcție de evoluția cercetării se poate extinde urmărirea penală și pentru delapidare”, spun sursele INFO Huedin.

sursa: anchetator cu identitate protejată

Toderaș Iancu, cel care îl însoțea pe edil, este un angajat al Primăriei Căpușu Mare.

Aceleași surse susțin că primarul și angajatul se deplasau cu autovehiculul Primăriei, o Dacia Duster cu numărul de înmatriculare CJ 73 CLC. Utilizarea autoturismului instituției, în scop personal, contravine legii.

DELAPIDAREA, CE SPUNE LEGEA

Art. 295 COD PENAL: (1) Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Inclusiv tentativa de delapidare de pedepsește.

Click AICI pentru a citi cum a fost depistat edilul din Căpușu Mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.