Ultimate magazine theme for WordPress.

EXCLUSIV – Petru Munteanu este bărbatul căutat în Europa și prins la Huedin. A furat de zeci de mii de euro din Viena

0 906

A fost căutat prin toată Europa pentru fapte comise pe teritoriul Austriei, dar a fost găsit acasă, la Huedin. Despre Petru Munteanu este vorba, zis și Lăișor. Autoritățile din Austria au emis pe numele bărbatului mandatul european de arestare după ce ar fi comis mai multe infracțiuni în această țară și a cauzat un prejudiciu de zeci de mii de euro.

AVOCAT

Petru Munteanu a fost reținut în 22 august pentru o durată de 24 de ore. În 23 august a fost prezentat în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului european de arestare. După confirmarea mandatului, magistrații l-au plasat pe Lăișor sub control judiciar pentru 30 de zile.

Faptele de care este acuzat Lăișor în Austria sunt de furt. Petru Munteanu ar fi fost condamnat în Austria pentru furtul unui inel cu diamante în valoare de 9.500 de euro și a două ceasuri în valoare de 55.000 de euro, respectiv 13.000 de euro, arată documentele din dosarul care a ajuns la judecătorii clujeni.

Nici în România Petru Munteanu nu este prieten cu legea. În perioada 2012 – 2015 a fost cercetat de polițiștii din Huedin pentru infracțiuni rutiere. Totodată, spun sursele noastre, acestuia i-a fost confiscată o mașină de lux, care era furată de la un polițist din București.

Pentru că are dosare pe rolul instanțelor din România, Petru Munteanu urmează să-și ispășească eventualele pedepse în țara noastră și ulterior să fie extrădat în Austria, unde va fi încarcerat pentru furtul ceasurilor și a inelului cu diamante.

„În baza art. 103 alin.11 din Legea nr.302/2004 rep. şi modif. prin Legea 300/2013, dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23 august 2017 până la data de 21 septembrie 2017 faţă de persoana solicitată Munteanu Petru. În baza art.215 alin.1 lit. a, b, c, respectiv alin.2 lit.a şi j C.pr.pen. pe timpul cât se află sub control judiciar persoana solicitată trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; – să informeze de îndată instanţa pe rolul căreia se află prezenta cauză cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organele de poliţie aferente domiciliului, respectiv Poliţia mun. Huedin , jud. Cluj, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, – să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea instanţei de judecată,- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atenţia persoanei solicitate că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce îi revin măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectării de către persoana solicitată a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către Poliţia mun. Huedin , jud. Cluj. Constată că persoana solicitată Munteanu Petru a fost reţinută din data de 22 august 2017, ora 13:15 şi dispune punerea de îndată în libertate a acesteia dacă nu este arestată în altă cauză În baza art.87 din Legea nr. 302/2004 rep. şi modif. prin Legea 300/2013 cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare cu persoana solicitată şi procuror. Pronunţată în şedinţa publică din data de 23 august 2017, în prezenţa persoanei solicitate”, precizează judecătorii de la Curtea de Apel Cluj în minută.

foto: Facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.