Ultimate magazine theme for WordPress.

EXCLUSIV – Mircea Abrudean, secretar general adjunct al Guvernului: Huedin și Călățele primesc bani pentru pista de biciclete

0 729

Fostul prefect de Cluj, actual secretar general adjunct în Guvernul României, a anunțat pentru INFO Huedin că Primăria Huedin și Primăria Călățele vor primi bani pentru pista de biciclete. Mircea Abrudean nu a comentat motivul pentru care cele două UAT-uri nu au primit până în prezent cofinanțare, la fel cum s-a întâmplat cu Sâncraiu.

Mircea Abrudean a spus, marți seara, pentru INFO Huedin, că Huedin și Călățele vor primi banii necesari începerii lucrărilor la pista de biciclete. Cofinanțarea urmează să fie alocată zilele următoare.

„O să primească și Călățele și Huedin săptămâna aceasta bani. Zilele acestea primesc bani din fondul de rezervă pe ce au cerut, Călățele ia 400.000 lei, Huedin 800.000 lei”, precizează Mircea Abrudean pentru INFO Huedin.

Din nefericire, cei 400.000 de lei nu sunt suficienți pentru pista de la Călățele, lungă de peste 7 kilometri. Cei 400.000 de lei înseamnă aproximativ 80.000 de euro, iar pista costă aproape 500.000 de euro. Primăria Sâncraiu a plătit 300.000 de euro pentru pista de aproximativ 4 kilometri. Posibil, în viitor, să fie alocate și alte sume pentru a sprijini comuna Călățele.

În euro, orașul Huedin va primi 161.000. La această sumă primită de la Guvern se adaugă contribuția proprie.

Orașul Huedin, comuna Sâncraiu și Comuna Călățele sunt parte într-un proiect comun de realizare a unei piste de biciclete, de aproximativ 15 kilometri, din Huedin până în Călățele, cu trecere pe lângă Sâncraiu. Pista se realizează pe o fostă cale ferată. Primăria Huedin are de realizat aproximativ 3 kilometri de pistă, Sâncraiu aproximativ 4 kilometri de pistă, iar Călățele peste 7 kilometri de pistă.

Din proiectul comun, comuna Sâncraiu a inaugurat sâmbătă un tronson de 4 kilometri de pistă de biciclete. A putut fi inaugurat acest tronson pentru că a existat cofinanțare. Huedin și Călățele nu au primit cofinanțare, deși au cerut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.