Ultimate magazine theme for WordPress.

EXCLUSIV – Judecătorii decid dacă minorul din Huedin, campion la dosare penale, schimbă confortul arestului la domiciliu cu… „beciul”

0 801

Minorul de 15 ani (N.A.), din Huedin, condamnat în 2020 pentru comiterea a 8 infracțiuni și cercetat în prezent pentru alte 4 infracțiuni, ar putea ajunge în arestul unui inspectorat de poliție. La începutul lunii februarie, adolescentul a comis 4 infracțiuni la regimul rutier, în doar 4 zile. Judecătorii de la Judecătoria Huedin au decis ca tânărul să stea în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, dar acesta nu a respectat decizia.

Miercuri, 24 martie, un judecător de la Judecătoria Huedin decide dacă îi înlocuiește tânărului măsura arestului la domiciliu cu arestul într-un centru de reținere și arestare preventivă a unui inspectorat de poliție din vecinătatea județului Cluj, cel al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj fiind în renovare.

La începutul lunii februarie, minorul  a condus până în județul Sălaj. Acolo, tânărul a provocat un accident rutier. Evident, la 15 ani nu poate fi vorba despre permis de conducere. Această năzdrăvănie i-a adus minorului un dosar penal pentru o infracțiune, respectiv aceea de conducere fără permis.

În aceeași perioadă, același tânăr a comis alte trei infracțiuni la regimul rutier. Într-o zi a fost prins conducând un ATV fără permis, iar în altă zi a condus un autoturism fără permis de conducere și sub influența drogurilor. În privința drogurilor, IML Cluj a confirmat că în sângele adolescentului se afla tetrahydrocannabinol (THC), principalul compus activ în planta de canabis.

Citește și … EXCLUSIV – Ce spune IML Cluj în cazul minorului din Huedin, campion la dosare penale. Rezultatul din sânge e „sfânt”

Pentru cele 4 infracțiuni din februarie, judecătorul a dispus ca minorul să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Tânărul nu a respectat decizia judecătorului și în noaptea de 18 martie 2021, în jurul orei 01:00, acesta a fost depistat de către o patrulă de poliție în zona blocurilor de pe strada Horea din Huedin.

În baza articolului 221 alineatul 11 din Noul Cod de Procedură Penală, procurorul de caz a solicitat înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arest preventiv într-un centru de reținere și arestare preventivă.

„În cazul în care inculpatul încalcă cu rea-credinţă măsura arestului la domiciliu sau obligaţiile care îi revin ori există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară ori instanţa de judecată, la cererea motivată a procurorului sau din oficiu, poate dispune înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege”, se precizează art.221 alin. 11 NCPP.

Pe cale de consecință, un magistrat judecător de la Judecătoria Huedin decide miercuri viitorul minorului teribilist.

Citește și … Minorul care circula fără permis prin Huedin a fost condamnat. După sentință are alte două dosare penale. POZITIV la testul de droguri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.