Ultimate magazine theme for WordPress.

După 20 de ani, orașul Huedin va avea reprezentant în Parlamentul României. Primarul Mircea Moroșan, candidat la Senatul României. Ce spune edilul despre plecare

0 1.381

Primarul din Huedin, Mircea Moroșan, și-a anunțat candidatura pentru Senatul României. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, edilul vorbește despre candidatură și explică motivele pentru care ar dori să fie parlamentar de Huedin. Mircea Moroșan este numărul doi în lista PNL, ceea ce înseamnă că locul este eligibil.

Odată ajuns în Parlamentul României, orașul Huedin și zona vor avea reprezentant. Ultimul parlamentar avut de Huedin a fost Costică Ciurtin, în legislatura 1996-2000.

„Bună dimineața,

Aș vrea să vă spun că mă simt foarte onorat și doresc să le mulțumesc colegilor mei din cadrul PNL Cluj pentru încrederea acordată, respectiv pentru votul unanim privind desemnarea mea drept candidat al PNL Cluj la poziția 2 la Senat.

Propunerea colegilor mei a fost confirmată de Biroul Executiv al #PNL.

În raport de experiența mea profesională, eu sunt format ca medic. Am exercitat această profesie cu drag, iar apoi, la nivel administrativ, am deținut diverse funcții, la nivel local și regional.

Am exercitat funcția de Consilier Local, Consilier Județean, Director al CAS Cluj și în ultimii ani, Primar. O bogată, cred, experiență administrativă. Consider că nominalizarea mea este un câștig pentru colegii mei primari din județ. De mult timp aceștia își doresc un reprezentant, primar al unei comunități mai mici, în Parlament pentru Județul Cluj.

Motivul este că cei ce am avut această funcție știm dificultățile pe care le-am întâmpinat în implementarea propriilor proiecte, cele mai multe legislative. Și acum avem șansa să le remediem.

Prin urmare, activitatea mea în cadrul Parlamentului se va concentra pe patru mari paliere pe care la acest moment le văd esențiale – având în vedere experiența mea și profesia:

✅ Remodelarea procedurilor administrative prin lege: mai rapide, mai simple și mai transparente – cu efecte pozitive pentru toți.

✅ Integrarea cât mai profundă a legislației: sincronizarea multiplelor acte normative pentru a elimina excesul și pentru ca legea să fie previzibilă pentru cei vizați.

✅ Reglarea sistemului sanitar în contextul actual: prin lege și corectă fundamentare bugetară să încercăm să pregătim sistemul sanitar pentru provocările actuale.

✅ Pregătirea legislației naționale pentru noul exercițiu bugetar al UE 2021-2027: modificarea legislației pentru a ușura accesarea de fonduri europene în sensul celui din urmă Parteneriat RO-CE. Așa cum e normal, în perioada următoare voi prezenta aplicat platforma mea electorală și în mod concret, detalierea, pe cât posibil, a axelor de interes.

💯 Pentru Huedineni, vreau să vă spun că vă mulțumesc din nou pentru încrederea acordată și vă promit că orașul nostru va beneficia, alături de toate administrațiile din județ și implicit zona noastră, de activitatea echipei PNL din Parlament – pentru Cluj. Avem o echipă performantă de tineri specializați în digitalizare Sabin Sărmaș, dezvoltare de proiecte performante Ovidiu Cîmpean, juridic Radu Moisin, activitate parlamentară Sorin Moldovan, politici europene Maria Forna ș.a. De asemenea, avem și experiență guvernamentală de înalt nivel în domeniul agriculturii Adrian Oros. Și mai sunt mulți alții, cu toții profesioniști în propriul domeniu. Data de 6 Decembrie este importantă și cred că va marca un moment esențial pentru zona noastră. Există șansa să avem un reprezentant al acesteia în forul legislativ, pentru întâia oară după foarte mult timp”, a scris primarul pe Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.