Ultimate magazine theme for WordPress.

Două planete foarte strălucitoare se apropie de Pământ în următoarele două luni. Ce vom putea vedea pe cer

0 392

Două planete foarte strălucitoare se apropie de Pământ, iar în decembrie se vor vedea pe cer ca o stea roşie, spune Adrian Şonka. Cei care se uită noaptea pe cer se pot speria, cel puţin în următoarele două luni, atrage atenţia un astronomul de la Observatorul Astronomic.

„În fiecare seară pe cer se văd două planete. Una foarte strălucitoare, Jupiter, se vede spre sud pe la ora 22:00 și înspre răsărit la aceeași oră se vede Marte, la fel de strălucitor. 

Şi Marte, chiar pe măsuri ce te uiți la el, se apropie de Pământ și o să fie la cea mai mică depărtare în decembrie, când se va vedea foarte bine pe cer ca o stea roșie, portocalie. 

Se vor speria toți oamenii, dar pot veni la noi la Observatorul Astronomic și le-o arătăm prin telescop. 

Adrian Şonka: „Prin telescop, o să vezi o altă lume, o altă planetă”

Apropierea planetei Marte este un fenomen interesant pentru că se vede rar. Marte se apropie de Pământ cam la doi ani și şase luni și dacă ratezi acum, în decembrie, mai aștepţi doi ani și şase luni.

Se vede foarte frumos prin telescopul de la Observatorul Astronomic. Dacă vii la Observator și te uiți prin telescop, o să vezi o altă lume, o altă planetă, nu doar planeta pe care stăm aici, de care ne-am plictisit, în principiu. 

O să vezi la alt glob ceresc, altă planetă. Fiecare planetă are lucrurile ei interesante”, a explicat  a spus Adrian Șonka, astronom și muzeograf, în direct la Antena 3 CNN.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.