Ultimate magazine theme for WordPress.

Două biserici din zona Huedin, sparte de hoți. Autorii, neidentificați, au plecat cu bani și alcool

1 1.969

Două biserici din zona Huedin au fost sparte nopțile trecute de către autori necunoscuți la acest moment. Polițiștii îi caută pe cei care au intrat în lăcașurile de cult și au sustras bani, dar și sticle cu vin.

morosan-300×250

Prima sesizare de spargere a unei biserici vine din localitatea Ciuleni, comuna Mărgău. Hoții au spart Biserica Ortodoxă din această localitate și au plecat din ea cu 350 de lei. Mai mult, susțin anchetatorii, din altar, autorii au furat și 5 sticle cu vin.

„La data de 12 mai a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre furtul sumei de 350 de lei și a unor sticle de vin, din interiorul unei biserici ortodoxe, situate în localitatea Ciuleni, comuna Mărgău. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Cel de-al doilea furt dintr-o biserică a fost raportat vineri, 13 mai. Tot autori necunoscuți au pătruns în Biserica Ortodoxă din Călata, comuna Călățele. Pe modelul de la Ciuleni, autorii au plecat cu 200 de lei din cutia milei și cu câteva sticle cu vin.

„În cursul zilei de azi, 13 mai a.c., polițiștii Secției Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre sustragerea sumei de 200 de lei din interiorul unei biserici din localitatea Călata, bani proveniți din donațiile credincioșilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, mai precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Anchetatorii susțin că au un cerc de suspecți. Mai mult, oamenii legii spun că autorii celor două spargeri ar fi amatori și nu profesioniști. Asta pentru că ei ar fi ales să sustragă puțini bani și niște vin, în timp ce în lăcașurile de cult s-ar fi găsit obiecte mult mai valoroase, cum ar fi icoane, veșminte bisericești și chiar obiecte prețioase.

Citește și … Încă două biserici din zona Huedin au fost sparte de autori NECUNOSCUȚI. Poliția nu i-a identificat nici pe cei de săptămâna trecută

1 Comentariu
  1. […] Citește și … Două biserici din zona Huedin, sparte de hoți. Autorii, neidentificați, au plecat cu bani și alc… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.