Ultimate magazine theme for WordPress.

DOSAR PENAL pe numele unui polițist local din Mănăstireni

0 1.852

Gheorghe Șaitiș, unul din cei doi polițiști locali din comuna Mănăstireni, are dosar penal începând de astăzi, 12 iunie. El a fost prins pe drumurile publice în timp ce conducea, posibil, sub influența alcoolului. Spunem posibil pentru că a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge. Tocmai acest refuz l-a făcut pe omul legii să fie certat cu legea și cercetat penal pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

AVOCAT

Astăzi, puțin după ora 16:00, Gheorghe Șaitiș conducea autoturismul personal în afara localității Râșca. Un echipaj de la Poliția Rutieră Huedin l-a interceptat pe polițistul local.

Pentru că Gheorghe Șaitiș emana halenă alcoolică, agenții de la rutieră l-au pus să sufle în etilotest. Rezultatul a fost pozitiv pe aparat, alcoolemia rezultată fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alcoolemia rezultată este la limita dintre infracțiune și contravenție.

„Azi, în jurul orelor 16:20, polițiștii Compartimentului Rutier Huedin au depistat în trafic un bărbat de 55 de ani, din comuna Mănăstireni, județul Cluj, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 103L, în afara localității Râșca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a declarat pentru INFO Huedin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Bianca Crișan.

Procedural, rutieriștii i-au solicitat colegului de la locală să-i însoțească la Spitalul Huedin pentru recoltare de sânge. Șaitiș a refuzat categoric să-i fie prelevate mostre de sânge.

Pentru refuzul de recoltare de sânge, polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pe numele lui Șaitiș. Pentru fapta sa, Gheorghe Șaitiș riscă între 1 și 5 ani de pușcărie, potrivit Codului Penal.

Potrivit unor angajați ai Primăriei Mănăstireni, Gheorghe Șaitiș se prezenta uneori la serviciu deși se afla sub influența alcoolului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.