Ultimate magazine theme for WordPress.

Doi rromi din Huedin au tăbărât peste o familie din oraș și au făcut prăpăd în gospodărie. Victimă: „Mi-au trimis mesaje că mă omoară unde mă prind, că bagă cuțitul în mine”

0 197

Doi rromi din Huedin au tăbărât peste o familie din oraș chiar în dimineața primei zile de Crăciun. Autorii atacului au rupt o poartă, au spart luneta unui autoturism și ar fi plecat din gospodăria orășenilor cu mai multe bunuri. Incidentul ne-a fost semnalat de către Ionuț Rezmiveș, fiul soților Rezmiveș. Oamenii au asistat neputincioși la momentul în care indivizii le-au transformat Crăciunul în teroare. Oamenii legii susțin că au deschis o anchetă penală, iar autorii sunt cercetați pentru trei infracțiuni. Cu toate acestea, spune Ionuț Rezmiveș, polițiștii și procurorii au fost blânzi cu atacatorii, aceștia fiind lăsați în libertate. Victimele susțin că autorii jafului amenință în continuare cu moartea.

Incidentul a avut loc pe strada Colonia Nouă din Huedin, în 25 decembrie 2018, în jurul orei 04:00. Ionuț Rezmiveș susține că tatăl său a interacționat cu autorii jafului, pe care i-a și recunoscut.

Autorii au spart luneta unui autoturism

 „Au intrat doi băieți din Huedin, strada Fildului, locatari în Huedin, îi cunosc, au intrat peste mine. Mi-au rupt poarta, mi-au spart mașina, au luat alte lucruri din curte… ni s-au luat securi, ni s-au luat lopeți, ni s-a luat o drujbă din curte. Tatăl meu era acasă. Eu nu am avut niciodată probleme cu ei, nu a avut nici tata, nici mama. Au venit la mine în curte, tata când a auzit că au spart luneta de la mașină, a pușcat tare și a ieșit afară. Când a ieșit afară i-a văzut cu lopețile în mână. L-au amenințat pe tata că bagă securea în el și că îl omoară. Unul se numește Călin Francisc și unul Casian Fărcaș. La mine nu au mai fost niciodată, niciodată nu am băut cu ei și nu am avut prietenii cu ei. La 4 dimineața s-a petrecut totul, în 25  decembrie. Mi-au trimis mesaje pe Facebook că mă omoară unde mă prinde, că bagă cuțitul în mine. Nu știm nimic din ancheta Poliției, nu au mai luat legătura cu noi și impresia noastră este că lucrurile nu se mișcă”, spune Ionuț pentru INFO Huedin.

Pe lângă bunurile sustrase, autorii au rupt și poarta de acces

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj susțin că în acest caz s-a deschis un dosar penal și se fac cercetări pentru trei infracțiuni. Presupușii făptași sunt acuzați de distrugere, violare de domiciliu și loviri și alte violențe.

„Pe strada Colonia Nouă din Huedin,  doi bărbați au pătruns în curtea imobilului aparținând părții vătămate, R. I. de 42 de ani, prin distrugerea porții de acces. Ulterior, prin folosirea unui corp contondent, au distrus luneta spate a unui autoturism. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  distrugere,  violare de domiciliu și lovire sau alte violențe”, se arată în răspunsul primit de INFO Huedin de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Autoritățile competente din Huedin ar trebui să informeze de ce au fost lăsați în libertate cei doi autori care au acționat prin violență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.