Ultimate magazine theme for WordPress.

Diferenta dintre pariatul pe e-sports si sporturi clasice

0 61
Conținut oferit de: Beturi.ro.

Acum aproximativ un deceniu, e-sportul era cel mult o activitate de nișă pentru jucătorii devotați. Jocul în sine a fost mult timp o formă de divertisment inedit, însă aceasta nu dădea semne că avea să fie adoptată cu ușurință de către clienții cazinourilor.

În trecut, mass media a avut și ea un cuvânt de spus în evoluția lentă a jocurilor de noroc virtuale deoarece a inoculat publicului ideea că acestea nu ar fi tocmai corecte și favorabile. Ba chiar a mers atât de departe încât a susținut și mișcarea de scoatere în afara legii a e-sporturilor. Însă în ciuda tuturor acestor lucruri, pandemia de Covid 19 a schimbat considerabil piața gamblingului, făcând e-sporturile să cunoască o creștere remarcabilă.

Acum, luând în considerare toată atenția de care beneficiază acest tip de evenimente din partea spectatorilor, este firesc ca pariurile sportive moderne să prospere. Astăzi, majoritatea portofoliilor operatorilor de pariuri sportive și-au extins oferta, iar secțiunea de e-sports este printre cele mai căutate. Pentru generațiile mai în vârstă, e-sportul ar putea fi totuși ceva destul de nefamiliar, motiv pentru care vom detalia această nișă pe parcursul paragrafelor următoare.

Ce sunt esports-urile? 

Sporturile electronice de astăzi pot fi văzute ca variante digitale ale sporturilor din viața reală. Scot la lumină scenă competitivă bazată pe anumite jocuri video, care la rândul lor sunt extrem de populare în rândul gamerilor și destul de intens de jucat, aspect care conferă adrenalină pariurilor plasate pe astfel de evenimente.

Un alt aspect demn de menționat legat de e-sports este că în cazul acestora, gradul de predictibilitate al rezultatelor finale este 0, ceea ce aduce și mai mult suspans joului și pune o presiune mai mare pe participanți. Motivul, în aproape fiecare caz, este că aceste jocuri video necesită stăpânirea de abilități multiple. Principalele jocuri competitive sunt de tip multiplayer – fie MOBA (League, Dota, HoN), fie shooters (CS: GO, Valorant, PUBG).

Pentru a te familiariza cu ofertele de e-sports ale operatorilor licențiați din România și pentru a le compara cu cele dedicate pariurilor clasice, poți consulta platformele online ale acestora, dar și site-urile de recenzii, unde vei găsi descrieri complete ale fiecărui e-sport în parte, dar și ponturi pariuri și alte informații pe care orice parior modern trebuie să le cunoască.

Aspectul fizic lipsește

De departe cea mai evidentă și simplistă caracteristică, dar cea mai importantă pentru pariori. Jucătorii profesioniști participă la competițiile Esports prin intermediul computerelor (sau, în unele cazuri, al consolelor). Această formă de participare asigură pariorilor siguranța că participanții pe care au pariat nu pot suferi accidente fizice care să le afecteze randamentul, așa cum se poate întâmpla când vine vorba de întreceri și campionate desfășurate fizic. Cel puțin în teorie.

În realitate, acest lucru ar fi doar parțial corect, deoarece, ca jucător, dacă te lovești la unul dintre membre, vei putea continua să joci fără rețineri în competiție, însă, în lipsa unei condiții fizice optime și a capacității de a te concentra pe măsură, evoluția ta în joc și biletele plasate de pariorii care îți susțineau lupta vor fi afectate considerabil.

Vremea nu conteaza în e-sports      

În timp ce afecțiunile fizice sunt un factor discutabil când vine vorba de sporturile electronice, în cazul situației meteorologice, aceasta nu poate influența cu absolut nimic cursul jocului. Consultarea prognozelor meteo nu face parte din rutina pariorului sportiv, iar turneele sportive sunt în mare parte o afacere la distanță.

Deoarece competiția se petrece în mediul online, iar acțiunea este pur virtuală, condițiile meteo exterioare camerei din care joci nu au nicio putere de influență asupra experienței tale de joc. În cazul pariurilor pe e-sports, adrenalina va fi la ea acasă, iar tu te vei simți intrigat să plasezi un bilet pe o competiție ai cărei participanți nu îi cunoști.

Jocul pe hârtie este super important   

Pasionații de pariuri sportive verifică în mare parte știrile sportive și obișnuiesc să plaseze bilete fizice conforme cu viziunea lor asupra rezultatelor finale ale meciurilor și competițiilor sportive. Adică, sunt la curent cu cât de bine se descurcă un jucător sau ce schimbări au apărut în echipele importante. Există foarte puțină activitate în jocuri precum cricket în ceea ce privește revizuirea regulilor. Într-adevăr, regulile se schimbă din când în când, dar nu sunt suficiente pentru a merita titlurile revistelor sportive.

Jocurile sunt programe software cu actualizări frecvente pentru a menține lucrurile în stare funcționare și pentru a nu pierde interesul jucătorilor și al pariorilor care îi susțin. Pe de altă parte, jocurile video de la baza sporturilor electronice se pot schimba drastic de-a lungul timpului. Un prim exemplu în acest sens este Dota – sau orice alt MOBA, de altfel. În aceste jocuri, trebuie să cunoști „meta”, adică modul în care comunitatea de jucători mai mare abordează jocul.

O altă caracteristică asupra căreia este constructiv să îți îndrepți atenția are în vedere flexibilitatea pariurilor sportive. În primul rând, există un număr mai mare de pariuri și handicapuri disponibile în e-sporturi, decât există pentru un sport tradițional desfășurat în aer liber. În al doilea rând, eSportul este încă destul de nou, ceea ce înseamnă că face loc jucătorilor dornici să experimenteze lucruri noi și este încă destul de imprevizibil din perspectiva profitabilității.

Odată înțelese informațiile de mai sus, plasarea de pariuri pe sporturi virtuale devine mult mai atractivă și o alternativă ideală pentru zilele în care desfășurarea fizică a evenimentelor nu mai este posibilă, iar acestea trebuie anulate sau amânate. În cazul competițiilor de e-sports, evenimentele pot fi organizate oricând, fără a fi influențate de niciun factor exterior precum vremea, măsurile de protecție sanitară sau starea clinică a participanților.

Totodată, pe măsură ce piața gamblingului se schimbă și își dezvoltă produsele oferite, tot la fel de repede se diversifică și oferta de pariuri e-sports, ceea ce reprezintă un bonus pentru jucătorii deschiși la nou, care vor să trăiască și o altă formă de adrenalină și satisfacție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.