Ultimate magazine theme for WordPress.

Detalii halucinante din dosarul „Afacerista” și „Adjuncta”. Cum au vrut individele să șteargă urmele hoțiilor. Relație ciudată între cele două

0 6.586

Noi detalii halucinante ajung la INFO Huedin din dosarul „Afacerista” și „Adjuncta”. Surse judiciare au povestit pentru publicația noastră despre relația dintre cele două, dar și despre faptele pentru care sunt cercetate penal. Iosefina Tripon – a.k.a. „Afacerista” și Lenuța Morar – a.k.a. „Adjuncta” au probleme serioase cu legea după perchezițiile din februarie 2022. Pe banii Primăriei Călățele, contabila Iosefina Tripon cumpăra diferite bunuri, iar prin Lenuța Morar se presupune că au fost valorificate o parte. Nu se știe cum și dacă împărțeau banii.

AVOCAT

Între Iosefina Tripon și Lenuța Morar este o relație ciudată, precizează sursele INFO Huedin. În timp ce Iosefina îi spune la Lenuța „….trimisa lui Dumnezeu pe pământ…”, Lenuța îi răspunde la Iosefina „…așa mi-a cerut Dumnezeu…”. Cele două se complimentează de câte ori au ocazia, iar Iosefina nu iese din cuvântul Lenuței.

„Este o relație atipică între cele două inculpate. Își fac complimente ciudate și vorbesc la telefon, aproape zilnic, ore întregi. În majoritatea zilelor, ele discutau la telefon 3-4 ore pe zi. În acest timp Tripon era la sediul Primăriei Călățele, în timpul serviciului. Un alt aspect este că inculpata Tripon se consulta cu inculpata Morar pe multe chestiuni ce țin de activitatea Primăriei Călățele, iar Tripon asculta indicațiile inculpatei Morar și făcea întocmai”, precizează sursele INFO Huedin.

Perchezițiile din 9 februarie 2022 le-au găsit pe cele două inculpate, dar și pe alte părți din dosar, nepregătite. Nu apucaseră să șteargă urmele hoțiilor din banii Primăriei Călățele. Anterior perchezițiilor, „Afacerista” a aflat, cel mai probabil, de la grefierul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin – Marinela Tripon că este interceptată. De altfel, Marinela Tripon a fost săltată și ea în aceeași zi.

„Afacerista” a dat ALARMA în Primăria Călățele înainte de percheziții

„Inculpata Tripon Iosefina știa că este posibil să fie interceptată. Ea a alertat mai multe persoane din cadrul Primăriei Călățele de această posibilitate, dar și pe inculpata Morar. Ce nu știa Tripon Iosefina este că deja era interceptată, nu doar că urma să fie. Acesta a fost momentul în care a început să distrugă probe”, mai spune sursa noastră.

La perchezițiile din 9 februarie 2022, oamenii legii au găsit bunuri de interes în cauză, cum ar fi seturi de anvelope, telefoane mobile, documente și altele.

A ASCUNS DOCUMENTELE PRIMĂRIEI CĂLĂȚELE ACASĂ

Pentru a face pierdută urma unor documente, Iosefina „Afacerista” le-a dus acasă și le-a ascuns în podul imobilului. Acolo au găsit oamenii legii foarte multe documente contabile, de achiziții și diferite proceduri. Aceste documente nu aveau ce să caute în afara Primăriei Călățele. În plus, o parte din documentele contabile ar fi fost distruse de Iosefina Tripon, prin rupere, în timp ce vorbea la telefon cu Lenuța Morar.

Peste 100 de telefoane mobile au fost achiziționate de Primăria Călățele, în perioada 2019 – 2021. Dispozitivele mobile cu abonamente plătite de Primăria Călățele au fost distribuite/vândute către diverse persoane. Un astfel de telefon, cu abonament plătit din banii Primăriei Călățele, a primit și „Adjuncta”.

După ce au aflat de interceptări, dar înainte de percheziții, mai precizează surse judiciare, „Afacerista” și „Adjuncta” au încercat să scape și de istoricul mesajelor. Cele două și-ar fi șters o parte din mesajele de pe Whatsapp, dar nu pe toate, având în vedere că nu au pregătirea necesară pentru a efectua cu succes această operațiune.

Dosarul încă se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Se estimează că prejudiciul creat bugetului comunei Călățele ar fi de 40.000 de lei. Iosefina Tripon este cercetată pentru delapidare și abuz în serviciu în formă continuată. Lenuța Morar este cercetată pentru complicitate la delapidare în formă continuată.

Iosefina Tripon mai este cercetată într-un alt dosar penal pentru furt din bugetul Primăriei Călățele.

Pentru a vedea toate știrile pe acest subiect, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.