Ultimate magazine theme for WordPress.

De trei ori fără permis de conducere și e liber. Din cauza LEGILOR!

0 5.293

Un bărbat din Călățele a fost prins de trei ori fără permis de conducere în doar câteva luni și deocamdată este liber. Nu din cauza polițiștilor sau a judecătorilor de această dată, ci din cauza legii.

AVOCAT

Bărbatul de 38 de ani, pe nume Adam Nicolae, a fost cercetat în libertate după prima abatere de la lege și a fost trimis în judecată.

După a doua abatere a fost plasat sub control judiciar, în urmă cu trei săptămâni.

Marți seara, bărbatul a fost prins din nou fără permis de conducere, iar polițiștii din Huedin l-au reținut pentru 24 de ore. Miercuri, acesta a fost prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Magistrații Judecătoriei Huedin au admis cererea și au dispus înlocuirea controlului judiciar cu arest preventiv pentru cel puțin 30 de zile. Numai că, avocatul din oficiu a contestat soluția. Astfel, timp de vreo cinci zile, până când se judecă această contestație, la Tribunalul Cluj, bărbatul de 38 de ani trebuie pus în libertate.

„În baza art. 242 NCPP rap. la art. 202 alin. 1, art. 215 alin. 3 şi 7, art. 223 alin1 lit. d) și alin.2 şi art. 226 NCPP admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi, în consecinţă: înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar prevăzută de art. 202 alin 4 lit. b) NCPP privind pe inculpatul A.N., măsură preventivă dispusă prin ordonanţa procurorului emisă la data de 23.07.2019 în dosarul nr. 647/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin pe o durată de 60 de zile începând din data de 23.07.2019 şi până la data de 20.09.2019 inclusiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev. de art. 335 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, cu măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, perioada de 30 de zile urmând să curgă de la data punerii în executare a mandatului. În temeiul art. 275 alin. 3 NCPP, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu …….., în cuantum de 313 lei se va elibera din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare, cu inculpatul şi procurorul, care se depune la Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin. Dată şi pronunţată în Camera de consiliu, azi, 21.08.2019, ora 15:05, în prezenţa procurorului, a inculpatului A.N. precum și în prezența apărătorului din oficiu al acestuia, av. ….. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 13/2019 21.08.2019”, se arată în minuta Judecătoriei Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.