Ultimate magazine theme for WordPress.

De Crăciun huedinenii au ocazia să doneze alimente pentru persoanele în nevoie sau afectate de criza COVID-19

0 545

De Crăciun clujenii au ocazia să doneze alimente pentru persoanele în nevoie sau afectate de criza COVID-19în magazinele Lidl din Cluj-Napoca, Florești și Huedin.

  • Banca Regională pentru Alimente Cluj colectează de Crăciun alimente neperisabile pentru 6000 de persoane aflate în nevoie din județul Cluj
  • Alimentele sunt donate de persoane fizice în magazinele Lidl din Cluj-Napoca, Florești și Huedin în perioada 7-20 decembrie 2020
  • De la înființarea ei în 2018 și până în prezent, Banca pentru Alimente Cluj a distribuit peste peste 320 de tone de alimente către 22000 de persoane aflate în situații vulnerabile sau afectate de criza COVID-19.
morosan-300×250

Cu ocazia Sărbătorii Crăciunului, între 7 și 20 decembrie, Banca Regională pentru Alimente Cluj, organizează Colecta de Crăciun, în parteneriat cu Lidl România. Colecta în magazinele partenere e singura ocazie pentru persoanele fizice să doneze alimente prin băncile alimentare către persoanele aflate în nevoie.

La ieșirea din magazin sunt amplasate cutii speciale, în care cetățenii pot dona produse neperisabile din categoriile semnalizate. În județul Cluj se colectează alimente din următoarele magazine:

LIDL Str. Alexandru Vaida Voievod nr.59

LIDL Str. Aurel Vlaicu nr. 182

LIDL Str. Frunzișului nr. 87-89

LIDL Str. Eroilor nr. 1-7 (Florești)

LIDL Str. Protopop Aurel Munteanu nr. 3-7 (Huedin)

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante. Aceste alimente fac parte din categorii neperisabile și nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

În 2019, rețeaua Băncilor pentru Alimente din România a organizat ediția pilot a campaniei de colectare de alimente, în parteneriat cu Lidl România. Prin intermediul acesteia, clienții din 12 magazine Lidl din țară au putut dona alimente destinate persoanelor defavorizate, beneficiari ai rețelei, în perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost strânse astfel 17,34 tone de alimente, ce au fost distribuite mai departe către aproximativ 7.000 de beneficiari finali. În 2020, campania se va realiza în 80 de magazine Lidl din județele: Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Timiș și municipiul București.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.