Ultimate magazine theme for WordPress.

Cum va fi vremea de Revelion în fiecare zonă din ţară

0 363

De Crăciun, vremea de primăvară a fost prezentă în majoritatea regiunilor din țară. ANM anunţă prognoza meteo pentru Revelion în Bucureşti şi în ţară.

AVOCAT

„Temperaturile se mențin ridicate și la acest final de an chiar dacă vor fi mici variații de la o zi la alta. Miercuri, de exemplu, temperatura va scădea la scara întregii țări și temperaturile nu vor mai depăși 10 grade, general între 0 și 10 grade temperaturile maxime și temperaturi negative noaptea ce vor coborî până spre -9 grade.

ALESIA

În schimb, spre anul nou cam de joi încolo, vremea începe din nou să se încălzească, un nou proces de încălzire, o masă de aer cald care cuprinde nu doar țara noastră și tot continentul european beneficiază de temperaturi mult mai ridicate față de normal.

Astfel că la final de an și chiar la început de ianuarie vom avea temperaturi maxime cuprinse în general între 5 și 15 grade, cu posibile valori chiar mai ridicate în zona de deluroasă din partea de sud a țării.

Excepție vor face totuși zonele mai joase de relief în special din partea de sud a țării, unde vor fi zone cu ceață sau nebulozitate joasă stratiformă.

Și în aceste condiții, temperaturile diurne nu vor crește prea mult și temperaturi ridicate vor fi și pe timpul nopții, nu doar ziua.

De exemplu, în noaptea dintre ani temperaturile vor fi în general pozitive și cuprinse între -2 grade prin depresiuni, 6 grade prin pe litoral sau în zona deluroasă din vest.

3-4 grade și în Capitală, o noapte caldă aș menționa pentru această perioadă.

Ploi undeva pe nord-vestul țării, ceva ploaie slabă, dar trecătoare, deci fără probleme și posibil ca această ploaie să fie înainte de 31 decembrie, deci joi sau vineri.

Ceața ar putea în schimb să apară prin Oltenia, Muntenia sau în Moldova, inclusiv în Capitală, undeva spre dimineața zilei de 1 ianuarie să fie ceață, astfel că cei din Oltenia sau sud-vestul Munteniei sau areale din Moldova să nu vadă jocul de lumini, artificiile din cauza vizibilității mai reduse”, a explicat meteorologul ANM, Mihai Huștiu, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.