Ultimate magazine theme for WordPress.

Cum se poate destabiliza o persoană manipulatoare?

0 401
Conținut oferit de: dascalia.ro.

Vrei să știi cum se poate destabiliza o persoană manipulatoare? Cum poți pune capăt acestei arte a manipulării? Nu este un lucru chiar atât de simplu. Mai întâi, o persoană trebuie să fie conștientă de faptul că este manipulată, să recunoască manipularea prin tăcere și să învețe cum se destabilizează o persoană manipulatoare.

Să știi cum să reacționezi față de  o persoană manipulatoare nu este un lucru ușor. Unele persoane au tendința de a-i căuta unele circumstanțe atenuante care le fac să nu reacționeze în vreun fel.

Dar, cel mai important este să se reia controlul asupra vieții, schimbând comportamentul și postura. Este indicat să înveți tehnici din arta manipularii pentru a reuși să faci modificări importante. 

Devino o persoană stabilă și încrezătoare pentru a destabiliza o persoană manipulatoare.

Cel mai bine ar fi să arăți unei persoane manipulatoare că nu mai accepți să fii o victimă, dar înainte să îți dai seama care sunt semnele de manipulare prin tăcere. Înțelegând cum funcționează acestea, învăță să stabilești limite ferme și să te faci respectat. Amintește-ți să nu te justifici și să foloseștii întrebările pentru a scurta orice discuție.

Nu arăta unei persoane manipulatoare că suferi pentru a o destabiliza. 

Să te eliberezi de o persoană manipulatoare nu este deloc ușor. Dar, poți să îi arați că nu ești mânios sau temător, deoarece acestea le poate detecta destul de ușor.

O persoană care vrea să destabilizeze o persoană manipulatoare, ar trebui să rămână în liniște, să să fie cât mai calmă cu putință la interior în fața atacurilor acestei persoane toxice. Este cel mai bun lucru de făcut în fața unui conflict cu un manipulator.

Clarifică neclaritățile atunci când vrei să destabilizezi o persoană manipulatoare.

Un manipulator nu se exprimă clar. Îți va da câteva instrucțiuni vagi, verbale, pentru a te împinge să faci ceva greșit. Acesta este momentul să scoți la înaintare asul din mânecă: notează cuvânt cu cuvânt ceea ce spune. Pune-l să-și confirme cererea și arătă-i că este scrisă negru pe alb, scriind-o pe o foaie sau un carnețel.

Încearcă să te distanțezi de o persoană manipulatoare.

Distanțele sunt ceea ce persoanele manipulatpare detestă cel mai mult. Nu ar trebui deci să fie contactate chiar dacă recurg la un șantaj afectiv. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.